Auto wordt opengemaakt met sleutel

De juiste prijs voor een auto betalen

U heeft een nieuwe of tweedehands auto op het oog. Maar wat is deze auto nu waard? U wilt natuurlijk wél de juiste prijs voor de auto betalen. Met de Kentekencheck komt u erachter.

Onderweg 22 nov 2017 3 minuten

Wat is mijn auto waard?

De Kentekencheck van Centraal Beheer laat u heel simpel zien wat een auto waard is. Vul het kenteken van de auto in en druk op Enter. U krijgt dan een handig overzicht met de schatting van de autoprijs. Ook vertelt het rapport u wat de nieuwprijs van de auto was.

Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

U wilt een auto kopen en uw huidige auto inruilen. Met de Kentekencheck weet u wat uw huidige auto ongeveer kost. Zo bent u goed voorbereid als u gaat onderhandelen over de prijs van de auto.

Onderhandelen over de autoprijs

Over de prijs van een fonkelnieuwe auto valt niet altijd te twisten. Meestal is deze vastgelegd door autofabrikant. Maar gaat u een tweedehands auto kopen, dan kunt u vaak wel onderhandelen over de prijs van de auto. 

Accessoires in plaats van korting

Soms willen autoverkopers niets van de prijs van de auto afdoen. Kijk dan of u misschien gratis accessoires kunt regelen. Lichtmetalen velgen bijvoorbeeld. Of nieuwe automatten. Bij Centraal Beheer zijn de meeste accessoires standaard bij de Autoverzekering meeverzekerd.

Auto inruilen of niet?

Soms krijgt u korting op de prijs van uw nieuwe of tweedehands auto.  Ook als u geen auto inruilt. Heeft u nog een auto waar u eerst van af moet? Dan kunt u overwegen uw auto zelf te verkopen. Verkoopt u uw auto aan een autohandelaar? Die betalen er vaak net iets minder voor. Dit komt omdat ze de auto moeten doorverkopen. En ook een beetje winst willen maken.