Stel in de auto

Baby op komst: tijd voor een nieuwe auto?

Is er een baby op komst? Gefeliciteerd. Misschien is dit wel een goed moment om een andere auto te kopen. Maar niet alle auto's zijn geschikt voor uw baby. En alle spullen die u mee moet nemen. Kijk waar u op moet letten. 

Onderweg 23 apr 2018 3 minuten

Gaat u met uw baby weg

Als u een baby wilt meenemen in de auto, moet u aan veel dingen denken. Het kinderstoeltje. Al die andere spullen. En dan het flesje dat de baby laat vallen. Kruimels op de bank. En de kans is groot dat uw kindje een keer overgeeft in de auto. Dan kunt u beter lederen bekleding hebben. Hou daar rekening mee als u een auto koopt. En ook met de andere eisen waar een auto aan moet voldoen.

Infographic

Een compacte auto kan ook

Verwacht u een baby? En wilt u een andere auto? Denk dan eens aan een compacte auto. Veel van deze auto’s voldoen aan de eisen voor een baby. Vaak zijn ze goedkoper dan grotere auto’s. En wat te denken van benzine, de wegenbelasting en de verzekering. Een grotere auto kan wel handig zijn als u op vakantie gaat. Dan kunt u zo'n auto huren. Bijvoorbeeld via MyWheels.

Doe de kentekencheck

Wilt u een gebruikte auto kopen? Of een grotere auto huren? Doe dan even de kentekencheck die we samen met onze partner Finnik hebben ontwikkeld. In het kentekenrapport staan de voor- en nadelen van veel auto's. Bijvoorbeeld over de ruimte op de achterbank of in de kofferbak. Is deze ruimte te klein? Dan kunt u voor de baby beter naar een andere auto kijken.