Onderweg
Onderweg

Auto te koop? Tips voor een topadvertentie

Zelf uw auto verkopen op internet is makkelijker dan u denkt. Het kost een beetje tijd. Maar u krijgt er waarschijnlijk meer geld voor dan bij de autodealer. Met deze tips is een advertentie zo gemaakt. En uw auto verkocht!

  • 7 jan 2018
  • 4 minuten
  • 0

Maak foto's van buiten

Plaatjes zeggen meer dan praatjes. Maak dus veel foto’s. Ook van alle krassen, deukjes of andere schade. Het liefst met een neutrale achtergrond, zoals een weiland of een muur. Of een lege parkeerplaats in het weekend. Maak geen foto’s als het regent. Of bij felle zon, want die weerkaatst in de lak. Loop rond de auto en maak foto’s van: schuin rechtsvoor (draai het wiel een beetje) - recht van voren - schuin linksvoor - linkerzijkant - linksachter - recht van achteren - rechtsachter - rechterzijkant.

Maak foto's van binnen

En maak ook foto's van de binnenkant van de auto: de voorstoelen - het dashboard en het stuur (met kilometerteller) – de knopjes in de bestuurdersdeur - de versnellingspook - de achterbank - de achterbak - het motorblok- de onderhoudsboekjes en de sleutels - alle extra’s zoals een schuifdak, antenne of winterbanden.

De fotovoorbereiding 

Natuurlijk maakt u eerst de auto en de ramen glimmend schoon. Zuig de stoelen, de matten en gooi afval weg. Persoonlijke spullen kunt u ook beter even uit de auto halen. En met bandenzwart kunt u de banden er weer als nieuw uit laten zien. Poetsen is meestal niet nodig en niet te zien op de foto.

Schrijf de advertentietekst 

In de titel staat het merk, model en type van de auto. Iets extra's zoals '1e eigenaar' is prima. In de omschrijving zet u de basisgegevens zoals de kilometerstand, de cilinderinhoud enzovoorts. Doe de kentekencheck voor alle informatie. Vertel eerlijk waarom de auto weg moet en of er schade is.
Man maakt testrit in auto

Bepaal de vraagprijs

Een goede vraagprijs verzinnen is niet makkelijk. Misschien heeft u al gevraagd wat een autodealer voor uw auto geeft? En vergelijk hem altijd met soortgelijke auto’s online. Dus met hetzelfde bouwjaar en ongeveer dezelfde kilometerstand. Er zijn ook websites waarop u de waarde gratis kunt berekenen.

Verkocht? Overschrijven!

Als u de auto heeft verkocht moet u ‘m overschrijven op de naam van de koper. Dat kan online of bij een postkantoor.

De advertentie plaatsen

U kunt uw advertentie op meerdere websites voor occasions zetten. Sommige zijn gratis, anderen vragen een vergoeding. U verkoopt uw auto natuurlijk het snelste als u hem op meerdere websites te koop zet. Denk bijvoorbeeld aan: Auto Track, Auto Trader, Autoscout 24, Autowereld en Marktplaats. Gebruik altijd het maximale aantal foto’s.

Verkocht? Verzekering aanpassen!

De koper van de auto kan hem met de meldcode vooraf al verzekeren. Dan rijdt hij of zij meteen goed verzekerd weg. En u kunt uw autoverzekering makkelijk online aanpassen.