Welke deukjes?

Belangrijke informatie over de deukjes

Tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen kunnen niet alle deukjes gerepareerd worden. Hieronder leggen wij uit waarom. En welke deukjes wel of niet gerepareerd kunnen worden.

Belangrijke informatie over de deukjes

Tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen willen wij zoveel mogelijk klanten kennis laten maken met onze schadeservice. De restylers hebben niet alle tijd en mogelijkheden die zij op hun eigen werkplaats wel hebben. Tijdens deze dagen maken zij gebruik van de technieken drukken en lijmen.

Tijdens deze dagen kunnen veel deukjes gerepareerd worden, maar niet alle deukjes. We willen teleurstelling voorkomen. Daarom hebben wij een aantal spelregels. 

Wij repareren alleen deukjes in personenauto’s. Dus geen bestelbusjes, campers, motoren of andere tweewielers.

Let op: sommige auto’s zijn gemaakt van aluminium. Dit is licht materiaal. Maar echt veel harder dan staal. De kans is dan groot dat de deuk niet volledig gerepareerd kan worden of zelfs minder mooi wordt. Dat kan leiden tot meer schade. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. De restyler beoordeelt of hij het deukje tijdens deze dagen gaat maken.

U kunt gratis tot maximaal 3 kleine deukjes laten repareren. De restylers richten speciale lampen op de auto om de deukjes goed te kunnen lezen. Een deukje is dan goed te zien. Zo kunnen de restylers beoordelen of zij dit deukje tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen gaan repareren.
Voor het blote oog lijken deukjes soms kleiner dan ze zijn. Met de lampen is pas goed te zien hoe groot een deukje in werkelijkheid is. Dat is goed te zien op de foto hieronder. De echte deuk is zo groot als het gedeelte tussen de 2 rode strepen. Een stuk groter dan een 2 euro muntstuk.
Lakbeschadigingen of deukjes met lakbeschadigingen repareren wij niet tijdens deze dagen. Gewoon omdat wij dan niet de juiste middelen en niet genoeg tijd hebben. En wij willen voorkomen dat de schade erger wordt doordat de lak eraf springt.
Ook (kleine) krasjes zoals op de foto hieronder worden niet gerepareerd.
Sommige deukjes zitten op plekken die de restylers moeilijk kunnen bereiken. Bijvoorbeeld rondom ‘vouwlijnen’ op een auto. Deze plekken zijn ook goed te zien met de lampen. De lichtstralen vervormen dan op de auto. Is de plek van de schade moeilijk te bereiken? Dan kan dat ook een reden zijn waarom het deukje tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen niet gerepareerd wordt.
Zit de deuk op een verhard gedeelte van de auto? Of zit er een hard deel achter de deuk? Dan kan dat ook een reden zijn waarom het deukje tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen niet gerepareerd wordt. Dit is bijvoorbeeld rondom de dop van de benzinetank. Of rondom het handvat. Bekijk ook de foto hieronder. Daar zit extra versteviging omdat anders de auto beschadigd raakt als u het portier opentrekt.
Ook kan er achter de deuk een hard gedeelte zitten. Bijvoorbeeld een balk in de zijkant van de auto. Bedoeld als extra bescherming bij een botsing. Op die plekken kan de restyler tijdens deze dagen niet bij. Zij hebben dan vaak ander apparatuur nodig. Of moeten delen van de auto demonteren.

Kunststof kan niet uitgedeukt worden. Tegenwoordig zijn de meeste bumpers van kunststof.

Tip: Wilt u weten of een deel van de auto van kunststof of metaal is? Houdt u er dan een magneet tegen aan. Blijft deze niet zitten? Dan is het kunststof.

Hieronder een foto van een kunststof bumper met deuk. Deze kunnen wij dus niet repareren.

Een fikse hagelbui kan voor heel wat deukjes in een auto zorgen. Het blijft dan meestal niet bij 3 deukjes. Een auto lijkt vaak eerder op een poffertjespan. Tijdens deze Kleine-Deukjes-Dagen repareren wij dan ook geen hagelschade.

En verder nog...

Er zijn nog andere redenen waarom deukjes tijdens deze Kleine-Deukjes-Dagen niet gerepareerd kunnen worden. Dit kan per (merksoort) auto anders zijn.
  • Autofabrikanten isoleren de auto’s nu zó goed, dat we een koplamp of een achterlicht niet even snel kunnen verwijderen. Daarom kunnen de deukjes rondom de lichten niet (altijd) gerepareerd worden.
  • Zijn delen van de auto overgespoten? En zit op die plek een deukje? Dan repareren wij deze niet. De kans is dan te groot dat de lak eraf gaat.
  • Sommige auto’s hebben geen ruiten van gehard glas. Deze hebben dubbelglas. Dubbelglas bestaat uit 2 zeer dunne glasplaten met daartussen in een plastic folie. Door de druk die de restylers zetten bij het uitdeuken kunnen deze dunne glasplaten eerder breken. Dan heeft uw auto misschien geen deuk meer. Maar wel een gebroken ruit. En dubbelglas is nog eens extra duur.

Tot slot

De restyle specialisten van de schadeherstelbedrijven bepalen uiteindelijk altijd op objectieve wijze of een deukje wel of niet gerepareerd gaat worden tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen. Niet elke deuk kan dus gerepareerd worden.