Hypotheek voor doorstromers

Zelf afsluiten voor € 495,-

 • Voor € 495,- uw hypotheek zelf afsluiten en besparen op kosten
 • Voor doorstromers en starters
 • Binnen 2 dagen een Voorstel met Renteaanbod in huis
Man en vrouw kijken op de bank naar laptop
Heeft u uw huis verkocht en een nieuw huis gekocht? Als doorstromer kunt u bij Centraal Beheer zelf uw hypotheek afsluiten. Voor € 495,-. U krijgt dan geen advies van een hypotheek­adviseur, maar regelt alles zelf op het tijdstip dat het u uitkomt. Iets voor u?

Kennis van hypotheken nodig

U heeft al eens een hypotheek afgesloten. Zelf of met advies van een adviseur. Wellicht is de Thuis Hypotheek online iets voor u. Heeft u voldoende kennis van hypotheken? En weet u wat er bij komt kijken bij het samenstellen van een hypotheek? En kent de fiscale regels, zoals hypotheek­rente­aftrek?

Bij het zelf afsluiten van een hypotheek maakt u verschillende keuzes:
 • De hypotheek­vorm(en): aflossingsvrije, annuïteiten of lineaire hypotheek?
 • Wilt u gebruik maken van NHG?
 • Welke rentevast-periode kiest u?
 • Welke looptijd kiest u?
 • Wilt u een verbouwing meefinancieren?
 • Heeft u een overbruggings­hypotheek nodig?

Dit moet u ook zelf regelen

Er komt veel kijken bij het zelf afsluiten van een hypotheek. U moet bijvoorbeeld zelf een bankgarantie en overdracht bij de notaris regelen. U heeft overwaarde en u heeft een overbruggings­hypotheek nodig. Het is belangrijk dat u binnen de gestelde termijnen reageert. Hou bijvoorbeeld rekening met de geldigheid van het Voorstel met Renteaanbod. En u moet alle documenten op orde hebben die nodig zijn voor het afsluiten van uw hypotheek. Bedenk ook welke consequenties er zijn voor uw hypotheekrente­aftrek.

Voor doorstromers

Zelf aanvragen

Met advies van hypotheek­adviseur

Binnen 2 dagen een Voorstel met Renteaanbod
U heeft kennis nodig van hypotheken
Advies over uw hele financiële situatie
Alle stukken zelf aanleveren
Restschuld
Ook voor nieuwbouw
Ook bij kortdurende erfpacht
U bent ouder dan 57
Zelf aanvragen Vind adviseur
€ 495,- Tussen € 1.500- en € 3.000,-
Let op
Wilt u uw hypotheek later wijzigen, dan moet u altijd advies vragen aan een hypotheek­adviseur. U betaalt hiervoor advieskosten. Dit geldt ook als u uw hypotheek zelf online hebt afgesloten.

In de volgende situaties is het online aanvragen van een hypotheek voor doorstromers niet mogelijk: U heeft uw huidige woning nog niet verkocht, of u heeft een restschuld. U heeft geen inkomen uit loondienst. U heeft niet voldoende kennis over hypotheken. U koopt een nieuwbouw woning. Of u bent ouder dan 57 jaar. U kunt wel via een adviseur uw Centraal Beheer hypotheek aanvragen.

Zelf de Thuis Hypotheek aanvragen

In 8 stappen uw volgende hypotheek regelen

Een goede hypotheek sluit goed aan op uw persoonlijke situatie. Hier moet u goed over nadenken voordat u uw volgende hypotheek afsluit. Daarom begeleiden wij u stap voor stap. Om deze beslissingen te nemen heeft u kennis nodig van hypotheken en financiële producten. Heeft u deze kennis? Dan kunt u rustig online een hypotheek afsluiten.
Kunt u zelf een hypotheek afsluiten? Als u zelf een hypotheek afsluit, heeft u kennis nodig van hypotheken en financiële producten. In deze stappen van het aanvraagproces beantwoordt u een paar vragen om dit te bepalen. En kijkt u of de Thuis Hypotheek Online bij u past.
Om u de juiste hypotheek aan te bieden, hebben wij veel gegevens van u nodig. Wij vragen u in deze stap uw informatie door te geven over:
 • Uw persoonsgegevens
 • Uw financiële situatie (inkomen en schulden of financiële verplichtingen)
 • Uw nieuwe woning
Het is belangrijk dat u die nauwkeurig en naar waarheid invult. Kijk hiervoor in uw eigen administratie of vraag informatie op bij uw werkgever. U kunt de vragenlijst daarom opslaan om later verder te gaan. Zo heeft u alle tijd om rustig alle informatie te verzamelen. U heeft misschien niet alle informatie bij de hand. Vraag eventueel uw makelaar om hulp of laat een taxatierapport maken.
Hier stelt u uw nieuwe hypotheek samen. Daarvoor hebben we gegevens nodig van uw huidige hypotheek. Ook geeft u hier aan of u een overbruggings­hypotheek nodig heeft.

Daarvoor heeft u kennis van hypotheken en financiële producten nodig. U moet goed weten wat u wilt met uw financiële toekomst. Komt u er toch niet alleen uit? U kunt altijd kiezen om de hulp van een onafhankelijk hypotheek­adviseur in te schakelen. Hiervoor betaalt u wel kosten.
Als u een hypotheek zonder advies afsluit, maakt u zelf belangrijke keuzes. Een verkeerde keuze kan grote financiële gevolgen hebben. Nu en in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat u voldoende kennis en ervaring heeft over hypotheken. Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht dat te toetsen.

In deze stap doet u een test. Hiermee kunt u zien of u voldoende weet over hypotheken en financiële producten om zelf een hypotheek af te sluiten. Als u deze test haalt, kunt u verder met het aanvragen van de hypotheek.

Heeft u vòòr het aanvragen de Hypotheek Academie gevolgd? En heeft u voldoende toetsvragen in de Hypotheek Academie goed beantwoord, dan heeft u van ons een Certificaat ontvangen en slaat u deze Kennis- en Ervaringstoets over.
Uw hypotheek is een forse financiële verplichting. Als er iets gebeurt, wilt u dat u of uw naasten in uw huis kunnen blijven wonen. Wij leggen uit welke verzekeringen daarbij kunnen helpen. Zo zorgt u er voor dat u zorgeloos kunt blijven wonen in het huis van uw dromen.
Als u de test heeft afgerond heeft u alle informatie ingevuld die wij nodig hebben om u een passende hypotheek aan te bieden. Om uw aanvraag te beoordelen hebben wij diverse documenten nodig. Denk daarbij aan:
 • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs.
 • Een recente salarisstrook of specificatie van uw uitkering.
 • Een werkgevers­verklaring of een intentie­verklaring
 • Jaaroverzicht van uw huidige hypotheek
U heeft alle gegevens ingevuld. Als u een ‘Voorstel met Renteaanbod’ wilt ontvangen betaalt u via Ideal € 495,-. Na betaling ontvangt u binnen 2 werkdagen ons Voorstel met Renteaanbod. U heeft 2 weken om te beslissen of u met het Voorstel met Renteaanbod akkoord gaat.

Wilt u het Voorstel met Renteaanbod van Centraal Beheer gebruiken? Dan ondertekent u het voorstel en stuurt het met de daarin gevraagde documenten naar ons terug. Wij controleren dan alle gegevens en sturen u een Definitief Aanbod. Blijkt bij controle dat wij u geen Definitief Aanbod kunnen doen? Dan betalen wij de eerder betaalde € 495,- niet terug. Dit geldt ook als u zelf afziet van het voorstel.

Het Definitief Aanbod is vanaf het uitbrengen standaard 4 maanden geldig. U heeft dus 4 maanden de tijd om de nieuwe hypotheek bij de notaris te passeren. Als het nodig is kunt u het voorstel nog eens 2 maanden verlengen.

Wij sturen alle stukken naar uw notaris en maken het geld over naar uw notaris. Bij de notaris tekent u de akte van overdracht en de akte voor uw hypotheek. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond. En het huis van u. Nu kunt u van uw nieuwe huis ook echt uw thuis maken!

Duurzaam wonen met zonnepanelen of isolatie

Wilt u uw huis duurzamer maken en energie besparen? Dat kan met zonnepanelen of woningisolatie. Met onze online scan ziet u meteen de mogelijkheden. En krijgt u een inschatting van de kosten en besparing.
Doe de scan