Uw overlijdensrisicoverzekering checken loont

Past deze nog bij u?

U heeft een overlijdensrisicoverzekering (ORV) bij Centraal Beheer. Slim, want hiermee beschermt u uw nabestaanden met een eenmalig bedrag na uw overlijden. Nóg slimmer is om af en toe te checken of deze verzekering nog bij u past. Tijdens de looptijd kan namelijk veel veranderen. Heel actueel is bijvoorbeeld de inflatie. Dit kan nadelige gevolgen voor het doel dat u voor ogen heeft met uw verzekering.

Betekent inflatie automatisch dat u uw verzekering moet aanpassen?

We horen in het nieuws veel over inflatie. U kunt met hetzelfde geld minder kopen. Dan is het goed om na te gaan wat dit voor uw verzekering betekent.

  • (Hypotheek)schuld aflossen
    Sloot u de verzekering af om bij overlijden een (hypotheek)schuld af te lossen? Dan heeft inflatie in principe geen gevolgen voor uw ORV. Heeft u een annuïtair dalende hypotheek  en verandert tussentijds uw hypotheekrente? Dan kan het verstandig zijn om het rentepercentage van uw ORV ook aan te passen.
  • Opvangen maandelijkse huur of andere kosten
    Sloot u de ORV af om de maandelijkse huur of andere kosten op te vangen? Dan kan het verstandig zijn om te kijken of het verzekerd bedrag nog voldoende is.
  • Aanvullen van inkomen
    Sloot u de verzekering af om het inkomen aan te vullen? Ook dan is het goed om te bepalen of het verzekerd bedrag nog aansluit. 

Dit moet u weten als u het verzekerd bedrag verhoogt

Als een verzekerde nog geen 68 jaar is, kunt u het verzekerd bedrag verhogen. Een hoger verzekerd bedrag betekent een hogere premie. En we doen opnieuw een medische beoordeling. Wij beoordelen dan de gezondheid van de verzekerde. Op onze website vindt u alle informatie om uw verandering(en) aan ons door te geven.

Heeft u vragen over uw verzekering?

Het kan best spannend zijn om iets te veranderen aan uw overlijdensrisicoverzekering. Dat begrijpen wij. Plan daarom een gratis oriëntatiegesprek in. Onze medewerkers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.