10 tips over bloggen

Voor de startende ondernemer

Bloggen is voor u als startende ondernemer een prima manier om van u te laten horen. Het geeft u een mooi podium. En wie uw blog leest, leert u alvast kennen als moderne ondernemer. Denkt u erover om te gaan bloggen? Lees dan deze tips voor het schrijven van uw eigen blog. 

Schrijf over wat u als zelfstandig ondernemer bezighoudt

Een blog is een persoonlijk verhaal. Over uw mening over uw vak, of over uw ervaringen als zelfstandig ondernemer van een bedrijf. En bij het vinden van nieuwe klanten. Alles wat u als professional bezig houdt, voldoet. U zet uw blog op uw website en deelt dit daarna heel makkelijk via Social Media. Dat zorgt ervoor dat veel mensen uw blog zien én op u kunnen reageren. U boeit en bindt en tegelijkertijd gaat u online een gesprek aan met uw doelgroep. Zodat u ook gevoel krijgt bij wat zij van u vinden.

10 tips voor het schrijven van een blog

Bloggen kan veel opleveren, maar kost wel tijd. Houdt u daar als startende ondernemer rekening mee. Dit moet u dus wel even plannen en er voor gaan zitten.

  1. Houd het kort, gebruik tussen de 300 en 600 woorden.
  2. Weet waar u over schrijft. Uw lezers weten misschien zelf al veel over het onderwerp, dus verdiep u er vooraf in.
  3. Probeer een actueel ‘haakje’ te vinden: verwerk sport, politiek of een groot nieuwsfeit in uw blog. Maak daarna een bruggetje naar uw onderwerp.
  4. Plaats een afbeelding bij uw blog die opvalt en het onderwerp van uw blog versterkt. Veel mensen zijn visueel ingesteld en een beeld zegt meer dan 1.000 woorden.
  5. Plaats een korte, in het oog springende kop boven uw tekst. Die moet uw lezers uw blog ‘in trekken’.
  6. Voeg, als het kan, feiten, cijfers of quotes toe. Die geven uw tekst net wat meer gewicht.
  7. Maak het uw lezers gemakkelijk: maak alinea’s van ongeveer 5 á 7 regels en zet ‘witregels’ tussen de alinea’s. Dat maakt de tekst beter leesbaar.
  8. Voeg wat humor toe of een persoonlijke ervaring. Het kan zijn dat uw lezers zich daarin herkennen en dat maakt uw blog aantrekkelijk.
  9. Sluit af met een scherpe conclusie, zodat het punt dat uw maakt duidelijk is.
  10. Zorg voor een foutloze spelling.
Bent u niet zo bedreven in het zelf schrijven van een blog, maar ziet u hierin wel toegevoegde waarde? Dan kunt u dit bloggen ook uitbesteden.

Bent u zichzelf aan het oriënteren om een eigen bedrijf te beginnen? Kijk dan ook eens op onze checklist Bedrijf starten. U vindt daar veel onderwerpen en tips om aan de slag te gaan met uw avontuur als startende ondernemer.