Schade

Rechtsbijstand­verzekering

De juristen staan voor u klaar

De klanten van Achmea Rechtsbijstand waarderen de juridische hulp die zij krijgen. 75% van de klanten van Achmea Rechtsbijstand geeft een rapportcijfer van 8 of hoger voor rechtsbijstand (2e plaats Consumentenbond juli/aug 2017).

Dringend hulp nodig? Bel (088) 462 3720.
Juridisch probleem melden? Meld online of bel (088) 462 3720.

Achmea Rechtsbijstand

Als u juridische hulp nodig heeft dan krijgt u persoonlijk contact met de juristen van Achmea Rechtsbijstand. De juristen zoeken samen met u naar de beste oplossing voor uw probleem.

Achmea Rechtsbijstand is onafhankelijk

Centraal Beheer is wettelijk verplicht om de juridische hulp te laten uitvoeren door een juridisch zelfstandig schaderegelingkantoor. Daarom doet Achmea Rechtsbijstand de onafhankelijke juridische dienstverlening voor Centraal Beheer. De juristen geven u deskundige hulp.

Ruim 500 juristen staan voor u klaar bij Achmea Rechtsbijstand

De juristen geven advies of helpen u bij een rechtszaak. Gelukkig kunnen de juristen een rechtszaak vaak voorkomen met een passende oplossing. Soms werken zij samen met andere partijen zoals advocaten en belangenorganisaties om uw probleem op te lossen. Achmea Rechtsbijstand behandelt ongeveer 160.000 zaken per jaar.

Uw probleem in 3 stappen afgehandeld

U meldt uw juridische probleem bij Achmea Rechtsbijstand.

U kunt uw schade op 2 manieren melden:

Houd deze gegevens bij de hand:

  • Uw polisnummer.
  • Uw telefoonnummer.
  • Uw e-mailadres.
  • Een schadeformulier als u juridische hulp nodig heeft bij een geschil dat te maken heeft met verkeer.

Wanneer uw probleem niet onder de dekking valt, hoort u dat meteen. Dan weet u direct waar u aan toe bent.

De jurist bespreekt met u:

  • Wat hij of zij voor u gaat doen.
  • Met wie hij of zij contact opneemt.
  • Hoe lang uw zaak ongeveer gaat duren.
  • Wat er van u wordt verwacht.

De jurist gaat voor u aan het werk en houdt u op de hoogte. Heeft u nieuws over uw zaak of heeft u een vraag? Uw jurist staat voor u klaar.

Soms mag u zelf uw deskundige kiezen

U bent verzekerd van hulp van de juristen van Achmea Rechtsbijstand. U mag zelf een advocaat of juridisch deskundige kiezen als:
  • U en de tegenpartij allebei juridische hulp krijgen van Achmea Rechtsbijstand.
  • Achmea Rechtsbijstand vindt dat u een gerechtelijke of administratieve procedure moet voeren.

Achmea Rechtsbijstand schakelt voor u de juridisch deskundige in

U mag niet zelf een juridisch deskundige inschakelen. Doet u dit wel, dan betalen wij niet voor de kosten. Denkt u dat u recht heeft op een juridisch deskundige? Of is dit in het verleden verkeerd beoordeeld? Neem dan contact op met Achmea Rechtsbijstand.

De kosten van de juristen van Achmea Rechtsbijstand zijn onbeperkt verzekerd

Moeten er naast de juridische hulp van de juristen nog andere kosten gemaakt worden? Dan is dit verzekerd tot € 50.000,-. Is er een gerechtelijke of administratieve procedure? En is een advocaat daarbij niet verplicht, maar kiest u daar wel voor? Dan vergoeden wij de kosten tot € 8.000,-.

Soms is er een wachttijd

Soms heeft u een wachttijd na het afsluiten van de Rechtsbijstandverzekering. U moet dan wachten voordat u recht heeft op juridische hulp. U bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat in de wachttijd. De wachttijd verschilt per dekking.

Verkeer en medisch

U bent vanaf de 1e dag verzekerd na het afsluiten van de verzekering.

Consument en wonen

U heeft een wachttijd van 3 maanden na het afsluiten van de verzekering. U bent direct verzekerd voor geschillen over de spullen die u kocht en de contracten die u sloot nadat de verzekering in ging. Bij het kopen van een woning geldt de datum waarop u het voorlopige koopcontract tekent.

Werk en inkomen

U heeft een wachttijd van 3 maanden na het afsluiten van de verzekering. U bent direct verzekerd voor geschillen over de contracten die u sloot nadat de verzekering in ging.

Fiscaal en vermogen

U heeft een wachttijd van 3 maanden na het afsluiten van de verzekering. U bent direct verzekerd voor geschillen over de spullen die u kocht en de contracten die u sloot nadat de verzekering in ging.

Echtscheiding

U heeft 12 maanden wachttijd na het afsluiten van de verzekering.

Samenwerken

Soms werkt Achmea Rechtsbijstand samen met anderen om uw probleem op te lossen. Bijvoorbeeld met advocaten. Achmea Rechtsbijstand werkt met uitstekende advocatenkantoren door heel Nederland.

Achmea Rechtsbijstand overlegt ook met belangenorganisaties en koepelorganisaties

Zijn er veel meer mensen betrokken bij het juridische probleem? Dan overlegt Achmea Rechtsbijstand ook met belangenorganisaties en met koepelorganisaties. Een belangenorganisatie komt op voor de belangen van meerdere mensen. En in een koepelorganisatie zitten weer meerdere belangenorganisaties.

Geen eigen risico

Een eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij schade. U heeft geen eigen risico bij de Rechtsbijstandverzekering.