Wat is een overlijdens­risico­verzekering?

Een bedrag voor als u overlijdt

Wat is een overlijdens­risico­verzekering?

Een overlijdens­risico­verzekering is een levensverzekering. Met de overlijdens­risico­verzekering verzekert u een bedrag voor een bepaalde tijd. Uw nabestaanden krijgen een vooraf afgesproken bedrag als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Is de overlijdens­risico­verzekering gekoppeld (verpand) aan de hypotheek? Dan gebruikt de hypotheekverstrekker het bedrag om de hypotheek of een deel van de hypotheek af te lossen.

Een overlijdens­risico­verzekering is geen spaarverzekering

U bouwt geen bedrag op met de overlijdens­risico­verzekering. U verzekert een bedrag. Wij betalen het bedrag alleen als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering.

Zo bepaalt u welk bedrag u wilt verzekeren met de overlijdens­risico­verzekering

Veel mensen vinden het lastig om de hoogte van het verzekerde bedrag van een overlijdens­risico­verzekering te bepalen. Het helpt om uzelf enkele vragen te stellen.

  • Hoeveel geld hebben uw nabestaanden elke maand nodig om rond te komen? Voor de hypotheek of huur, boodschappen, verzekeringen, sport, kinderopvang, vakanties.
  • Wat is het inkomen van uw partner na uw overlijden? Gaat uw partner meer werken? Of juist minder om bijvoorbeeld meer tijd aan de kinderen te besteden?
  • Krijgt uw partner uitkeringen of toeslagen na uw overlijden? Denk aan zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of partnerpensioen.

U kunt in een paar stappen inschatten welk bedrag past bij uw situatie.

Premie bekijken

Wat is het verschil tussen een overlijdens­risico­verzekering en een uitvaart­verzekering

Een overlijdens­risico­verzekering betaalt alleen een bedrag als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Uw nabestaanden bepalen zelf waarvoor zij het bedrag gebruiken. Bijvoorbeeld als aanvulling op het inkomen. Om studiekosten of een vakantie te betalen. Of om een lening af te lossen. Of om uw uitvaart te betalen. Een uitvaartverzekering betaalt altijd een bedrag als u overlijdt: uw nabestaanden kunnen het bedrag gebruiken om uw uitvaart te betalen.