Looptijd overlijdens­risico­verzekering

De overlijdens­risico­verzekering sluit u af voor een bepaalde tijd

Dat noemen we de looptijd van uw overlijdens­risico­verzekering. Deze looptijd bepaalt u zelf als u de verzekering afsluit. Hoe lang dit is, hangt af van het doel dat u heeft met de verzekering. Wilt u de verzekering bijvoorbeeld verpanden aan uw hypotheek, of wilt u dat de vaste lasten betaald kunnen blijven? U kunt de looptijd van de verzekering meestal aanpassen als de verzekering al loopt.

Maximale looptijd

De maximale looptijd van uw verzekering hangt af van uw leeftijd. Waarbij geldt:

  • De verzekerde is minimaal 15 jaar oud.
  • De persoon die de verzekering afsluit (verzekeringnemer) is minimaal 18 jaar oud.
  • De verzekering moet ingaan vóór de 68e verjaardag van de verzekerde.
  • De verzekering stopt uiterlijk als de verzekerde 75 jaar wordt.

Bij uw aanvraag vult u medische gegevens in. Wij beoordelen de gegevens. Dat kan tijd kosten. Vraag de verzekering daarom ruim voor de 68e verjaardag van de verzekerde aan.

Hoeveel jaar wilt u een overlijdens­risico­verzekering?

U kunt om verschillende redenen een overlijdens­risico­verzekering afsluiten. U kiest een looptijd van uw overlijdens­risico­verzekering die past bij het doel van uw verzekering.

Looptijd overlijdens­risico­verzekering en hypotheek

Het is fijn als uw partner of gezin na uw overlijden niet hoeft te verhuizen. Uw nabestaanden kunnen het bedrag dat zij krijgen gebruiken om een deel van de hypotheek af te lossen. U koppelt uw overlijdens­risico­verzekering dan aan uw hypotheek. Uw overlijdens­risico­verzekering loopt vaak net zo lang als uw hypotheek. Heeft u uw overlijdens­risico­verzekering verpand en wilt u de looptijd aanpassen, dan heeft u altijd toestemming nodig van uw hypotheek­verstrekker.

Extra financiële ondersteuning voor uw kinderen

U wilt een bedrag verzekeren voor uw kinderen. Zodat zij na uw overlijden ook naar de opvang kunnen. Of kunnen studeren. Sluit dan een overlijdens­risico­verzekering af tot uw kinderen wat ouder zijn.

Om de vaste lasten te blijven betalen

Uw inkomen valt weg als u er niet meer bent. Hebben uw nabestaanden dan financiële ondersteuning nodig om rond te komen? Uw begunstigden kunnen het bedrag dat zij krijgen gebruiken als aanvulling op de maandelijkse inkomsten. Of om een lening af te lossen. Of om bijvoorbeeld sport en vakanties te betalen.

Advies over de looptijd: schakel een adviseur in

Komt u er zelf niet uit? Uw adviseur of financieel planner kan u helpen bij het bepalen van de looptijd. En welk verzekerd bedrag past bij uw wensen. Vraag vooraf wat u betaalt voor het advies.
Premie bekijken

De looptijd verlengen

U kunt meestal de looptijd van uw verzekering verlengen. De verlenging moet ingaan vóór de 68e verjaardag van de verzekerde. Wij vragen dan nieuwe medische gegevens. Vaak is een gezondheids­verklaring voldoende. Soms vragen we om extra gegevens. Soms vragen we om een medische keuring of medisch onderzoek.