Wesley wijkt uit 3

Wesley Lamme

Lekker bewegen is goed voor de mens. Zo ook voor Wesley (31). Maar op een dag stond het zweet al op zijn voorhoofd toen hij onderweg was naar de sportschool...

Betonnen bielzen

Als chefkok staat Wesley niet stil op de werkvloer. Hij maakt lange dagen en is vaak ’s avonds aan het werk. Toch zorgt hij ook in zijn vrije uren voor genoeg lichaamsbeweging en volgt hij personal training in de sportschool. Zo ook die ene morgen. “Ik was onderweg naar de sportschool en reed op een smal weggetje. Toen er een vrachtwagen aankwam, wilde ik ruimte maken. Helaas zag ik de betonnen bielzen aan de rand van de weg over het hoofd.”

Met volle kracht vooruit

Terwijl de vrachtwagen voorbijreed, zat Wesleys Kia Picanto inmiddels muurvast. “De rechterkant van de auto hing over de biels. Om toch los te komen gaf ik flink extra gas.” Met succes, want binnen de kortste keren stond Wesley in de sportschool. “Ik dacht dat het wel meeviel met de schade, daarom besloot ik eerst te sporten en er daarna wat beter naar te kijken. Toen ik later de platte band zag, bleek er meer kapot dan ik dacht.”

Van steeksleutel naar spatel

Voordat Wesley chefkok werd, was hij automonteur. Toch was de schade zelf herstellen geen appeltje-eitje. “Een kromme velg, de bumper kapot en een losse wielophanging. Daarvoor moest de auto toch echt naar de garage.” Eenmaal thuis van de sportschool vulde Wesley online het schadeformulier in. Maar hij wilde graag weten of hij de auto bij zijn oude collega’s kon laten herstellen. Daarom belde hij met Centraal Beheer. 

Hetzelfde model, maar iets minder luxe

“De garage stond op de lijst van autoherstellers en ik kon er meteen terecht. Ook kreeg ik een vervangende auto. Hetzelfde model, maar wel iets minder luxe. Ach, als dat het ergste is...” Omdat Wesleys Kia Picanto nog redelijk nieuw was, had hij hem goed verzekerd. “Natuurlijk baal je als zoiets gebeurt. Maar ik wist dat ik goed verzekerd was. Centraal Beheer betaalde de rekening meteen aan de garage, wat erg handig was. Het eigen risico - waar ik zelf voor koos bij het afsluiten van de verzekering - was voor mijn eigen rekening.”