Vaargebieden

Kies welk vaargebied u verzekert

Welk vaargebied u kiest hangt af van welk type boot u heeft. Wij kennen 3 vaargebieden. Vaart u buiten deze vaargebieden? Bel dan even Apeldoorn via (055) 579 8060. Dan bespreken we de mogelijkheden.

 1. Beperkt vaargebied

  • De binnenwateren van Nederland inclusief het IJsselmeer, de Waddenzee en de open Zeeuwse stromen.
  • De Europese binnenwateren.
  • De 5-mijls kustzone van de Europese landen. Voor de kustvaart op de Middellandse Zee binnen het territorium van de Europese landen.
 2. Uitgebreid vaargebied

  U bent verzekerd in hetzelfde vaargebied als het beperkt vaargebied. En in het zee kwadrant tussen 62° noorderbreedte, 48° noorderbreedte, 6° westerlengte en 25° oosterlengte.

 3. Super vaargebied

  U bent verzekerd in hetzelfde vaargebied als het uitgebreid vaargebied. En in het zee kwadrant tussen 72° noorderbreedte, 27° noorderbreedte, 32° westerlengte en 40° oosterlengte. U bent ook verzekerd als u vaart op de Straat van Gibraltar

Op sommige wateren bent u niet verzekerd

U bent niet verzekerd als u op de Rode Zee vaart. Of als u binnen 10 zeemijlen uit de kust van Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Syrië vaart.

Vraag een zeewaardigheidsverklaring aan

Wilt u in het uitgebreid of super vaargebied varen? Dan moet uw boot voldoen aan de zeewaardigheidseisen. Wij toetsen dat met een zeewaardigheidsverklaring.

Soms heeft u een Internationaal Verzekeringsbewijs nodig

Vaart u in het buitenland? Of doet u mee aan officiële wedstrijden? U heeft dan vaak een Internationaal Verzekeringsbewijs of Italië Certificaat nodig. Bel minimaal 2 weken voor uw vertrek (055) 579 8060 om het Internationaal Verzekeringsbewijs of Italië Certificaat aan te vragen.

Offerte aanvragen

Handig om te weten

Alles over de Bootverzekering

Kies voor onze WA of Uitgebreide Bootverzekering.

Korting op beveiliging

U krijgt 10% korting op de producten van Watersportbeveiliging.

Uw boot delen

Met de Bootdeelverzekering brengen we booteigenaren en huurders bij elkaar.