Vaargebieden

Kies welk vaargebied u verzekert

Welk vaargebied u kiest hangt af van welk type boot u heeft. Wij kennen 3 vaargebieden. Vaart u buiten deze vaargebieden? Bel dan even Apeldoorn via (055) 579 8060. Dan bespreken we de mogelijkheden.

 1. Beperkt vaargebied

  • De binnenwateren van Nederland inclusief het IJsselmeer, de Waddenzee en de open Zeeuwse stromen.
  • De Europese binnenwateren.
  • De 5-mijls kustzone van de Europese landen. Voor de kustvaart op de Middellandse Zee binnen het territorium van de Europese landen.
 2. Uitgebreid vaargebied

  U bent verzekerd in hetzelfde vaargebied als het beperkt vaargebied. En in het zee kwadrant tussen 62° noorderbreedte, 48° noorderbreedte, 6° westerlengte en 25° oosterlengte.

 3. Super vaargebied

  U bent verzekerd in hetzelfde vaargebied als het uitgebreid vaargebied. En in het zee kwadrant tussen 72° noorderbreedte, 27° noorderbreedte, 32° westerlengte en 40° oosterlengte. U bent ook verzekerd als u vaart op de Straat van Gibraltar

Op sommige wateren bent u niet verzekerd

U bent niet verzekerd als u op de Rode Zee vaart. Of als u binnen 10 zeemijlen uit de kust van Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Syrië vaart.

Vraag een zeewaardigheidsverklaring aan

Wilt u in het uitgebreid of super vaargebied varen? Dan moet uw boot voldoen aan de zeewaardigheidseisen. Wij toetsen dat met een zeewaardigheidsverklaring.

Soms heeft u een Internationaal Verzekeringsbewijs nodig

Vaart u in het buitenland? Of doet u mee aan officiële wedstrijden? U heeft dan vaak een Internationaal Verzekeringsbewijs of Italië Certificaat nodig. Bel minimaal 2 weken voor uw vertrek (055) 579 8060 om het Internationaal Verzekeringsbewijs of Italië Certificaat aan te vragen.

Offerte aanvragen