Autoverzekering

Autoruitschade

Wij helpen u verder

U heeft ruitschade aan uw auto. Vervelend! Maar geen zorgen, wij helpen u. Vaak kunt u de schade direct laten repareren bij een hersteller uit ons netwerk. Al onze herstellers zijn aangesloten bij BOVAG of FOCWA.

Wat is wel en niet verzekerd bij autoruitschade?

*Koos u voor een eigen risico van € 150,- of € 300,- bij uw Autoverzekering? Dan betaalt u bij vervanging van de ruit altijd een eigen risico van maximaal € 150,-. Dit geldt niet bij reparatie van de ruit.

WA

WA+ Beperkt Casco

All Risk

Sterretje
Barst
Breuk
Krassen
Eigen risico niet van toepassing Bij ruitvervanging € 150,- eigen risico* Bij ruitvervanging € 150,- eigen risico*

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Autoverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Autoverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Formulier(en)

Overig

Informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.

In 2 stappen naar een oplossing

Heeft u een WA+ Beperkt Casco of All Risk Autoverzekering?

Dan is een breuk, barst of sterretje in uw autoruit verzekerd. 

Heeft u een WA Autoverzekering?

Dan is uw autoruitschade niet verzekerd. Voor de reparatie van uw autoruitschade kunt u wel gebruikmaken van ons betrouwbare netwerk van schadeherstellers. Via onze online schadeherstelservice vindt u er makkelijk eentje bij u in de buurt.

In Mijn Centraal Beheer ziet u hoe uw auto verzekerd is.

Heeft uw autoruit een barst, breuk, of sterretje? 

Meld de schade dan direct bij één van onze herstellers. Zij repareren de ruit en regelen de kosten met ons. U hoeft dus geen contact met ons op te nemen. Lekker makkelijk.

Meer dan alleen ruitschade? Of een vlek, kras, of schade aan het panoramadak?

Meld de schade dan bij ons. Er gelden speciale voorwaarden. Wij vertellen u wat de vervolgstappen zijn.

Veelgestelde vragen

Nee. Is uw autoruitschade verzekerd, en betalen wij de reparatie? Dan heeft dit geen invloed op uw schadevrije jaren of no-claimkorting. De premie die u betaalt voor uw Autoverzekering verandert dus niet door deze schade.
Is de auto WA+ Beperkt Casco of All Risk verzekerd? Dan zijn de voor-, zij- en achterruiten van de auto verzekerd. Andere ruiten zoals een glazen dak, panorama- of zonnedak zijn ook verzekerd, maar vallen niet onder 'ruitschade' in de verzekeringsvoorwaarden. Schade aan deze ruiten heeft mogelijk wel gevolgen voor uw schadevrije jaren. 

Online uw schade melden

U wilt een schade melden? Ga naar Mijn Centraal Beheer en log in.
Inloggen