Meer informatie

RentePlús Rekening

RentePlús Rekening is een spaarrekening

U opent en beheert uw RentePlús Rekening eenvoudig en veilig online.

U kunt altijd geld overmaken

U kunt gemakkelijk en zonder kosten geld overmaken. En 24 uur per dag uw spaarrekening bekijken in Mijn Centraal Beheer of met onze app.

De rente is variabel

De rente kan veranderen. Wilt u weten wat de rente op dit moment is? De actuele rente vindt u hier. Of kijk in Mijn Centraal Beheer.

U kunt altijd bij uw geld

U kiest zelf hoeveel en hoe vaak u geld op uw rekening zet. U kunt geld overmaken van en naar uw RentePlús Rekening wanneer uw wilt.

U krijgt elke maand rente op uw spaarrekening

U krijgt de rente elke maand na afloop van die maand. U krijgt dus elke maand rente over uw inleg plús over de rente die u eerder ontving. Lees meer over de rente op uw RentePlús Rekening.

Geen minimale inleg

U kiest zelf hoeveel geld u op uw spaarrekening zet.

Uw geld is veilig

De RentePlús Rekening valt onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank (DNB).

U regelt alles snel online

U kunt alles regelen met onze app of in Mijn Centraal Beheer. Hier ziet u 24 uur per dag uw saldo, de rente, uw bijschrijvingen en afschrijvingen. Ook kunt u eenvoudig:

 • Geld overboeken van of naar uw tegenrekening.
 • Geld vastzetten voor een bepaalde periode op een RenteVast Rekening.

Eenvoudig geld overmaken

Wilt u geld storten of opnemen? Dat kan heel eenvoudig en zonder kosten. 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Ga naar uw RentePlús Rekening

U opent de app. Of u logt in op Mijn Centraal Beheer en gaat naar uw geldzaken.

U stort geld op uw RentePlús Rekening

U kunt een bedrag naar uw RentePlús Rekening overmaken. U doet dat via de bank van uw vaste tegenrekening.

U neemt geld op van uw RentePlús Rekening

U maakt een bedrag over van uw RentePlús Rekening naar uw tegenrekening.

Wat is een tegenrekening?

De bankrekening die u gebruikt om bedragen over te maken van of naar uw RentePlús Rekening. De tegenrekening is 1 vast rekeningnummer. U geeft dat rekeningnummer aan ons door als u uw RentePlús Rekening opent.

Uw geld staat meestal dezelfde dag al op uw Renteplús Rekening

Maakt u geld over naar uw RentePlús Rekening op maandag tot en met vrijdag voor 16.00 uur? Dan staat het geld meestal dezelfde werkdag al op uw spaarrekening en is de volgende werkdag zichtbaar in Mijn Centraal Beheer. Maakt u na 16.00 uur geld over? Dan staat het geld de eerstvolgende werkdag op uw spaarrekening. Overboekingen in het weekend verwerken wij maandag. Op dinsdag is uw overboeking zichtbaar in de app en in Mijn Centraal Beheer.

Uw geld staat meestal de volgende werkdag op uw tegenrekening

Als u geld overmaakt van uw RentePlús Rekening. 1 werkdag later is uw saldo bijgewerkt in Mijn Centraal Beheer en de app. Overboekingen in het weekend verwerken wij op maandag. Op dinsdag is uw overboeking bijgeschreven op uw tegenrekening.

Uw geld is veilig

De RentePlús Rekening valt onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank (DNB).

Centraal Beheer is onderdeel van Achmea Bank N.V.

Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank N.V. (DNB). Uw geld op uw RentePlús Rekening valt daarom onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Uw geld is tot € 100.000,- gegarandeerd

Binnen het depositogarantiestelsel is spaargeld tot € 100.000,- per rekeninghouder gegarandeerd. Heeft u een en/of rekening bijvoorbeeld met uw partner? Dan geldt de € 100.000,- per persoon. Deze garantie geldt voor het totaal aan spaargeld dat u heeft bij Centraal Beheer, Avéro Achmea en FBTO.

Zzp’ers worden gezien als privépersoon

Voor het depositogarantiestelsel is er geen verschil in uw privéspaargeld en uw geld als zzp’er. Uw geld valt dus onder het depositogarantiestelsel als u zzp’er bent. De Nederlandsche Bank telt uw privéspaargeld en uw zakelijke tegoeden bij elkaar op.

Lees meer over het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Afsluiten kan vanaf 18 jaar

U kunt een Renteplús Rekening afsluiten als u:

 • 18 jaar of ouder bent.
 • een betaalrekening heeft bij een bank met een kantoor in Nederland. En de bank onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank.
 • minimaal 4 maanden in Nederland woont. Ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente en een burgerservicenummer heeft.

Wilt u samen sparen?

Geen probleem. U kunt bij het afsluiten 1 mederekeninghouder opgeven. U heeft allebei recht op het geld dat op de spaarrekening staat. We noemen dit een en/of rekening. De RentePlús Rekening is gekoppeld aan de tegenrekening van u of van uw mederekeninghouder.

De RentePlús Rekening mag niet op naam van een bedrijf staan

Ook uw tegenrekening mag niet op naam van een bedrijf staan.

Sparen voor uw kind?

U kunt de RentePlús Rekening gebruiken om voor uw kind te sparen.

Uw minderjarige kind wordt mederekeninghouder

Uw RentePlús Rekening staat op 2 namen. Het is dus een en/of rekening. U bent de 1ste rekeninghouder en uw kind is de 2e rekeninghouder. Uw kind is jonger dan 18 jaar.

Wat doet u als uw kind minderjarig is?

Stuur ons een ondertekend formulier Verklaring Wettelijke Vertegenwoordiger, samen met een kopie van uw identiteitsbewijs.

U geeft het spaargeld van uw kind op bij de Belastingdienst

Het spaargeld van uw minderjarige kind valt onder het eigen vermogen van u en uw partner. Of u belasting moet betalen over het spaargeld is afhankelijk van uw totale vermogen.

Uw spaarrekening en de belasting

We sturen elk jaar de financiële gegevens van al onze rekeninghouders naar de Belastingdienst. Alle financiële instellingen in Nederland zijn dat wettelijk verplicht.

Wij geven uw spaartegoeden door aan de belasting

Uw spaartegoeden staan vooraf ingevuld op uw aangifteformulier. Is dit niet het geval? Vul uw spaartegoeden dan zelf in bij uw belastingaangifte.

U moet misschien inkomstenbelasting over uw spaartegoeden betalen

Dit hangt af van uw totale vermogen. U heeft een vrijstelling over uw totale vermogen in box 3 van € 25.000 (2017). Heeft u een fiscaal partner? Dan geldt een dubbele vrijstelling voor uw gezamenlijke vermogen. Meer informatie over de vermogensrendementsheffing.

De Belastingdienst wisselt uw gegevens uit met andere landen

De Belastingdienst wisselt gegevens uit met landen die meedoen aan de zogeheten Common Reporting Standard (CRS). Ook wisselt de Belastingdienst gegevens uit met landen waarmee Nederland een belastingverdrag heeft. Bent u fiscaal inwoner van een land dat niet meedoet aan de CRS? En waarmee Nederland ook geen belastingverdrag heeft? Dan geeft de Belastingdienst uw gegevens niet door aan dat land. U leest hier meer over in het document Meest gestelde vragen over de RentePlús Rekening.

Informatie voor nabestaanden

Een dierbare is overleden. Wij wensen u veel sterkte in deze moeilijke periode. En helpen u graag om alle verzekeringen en bankzaken van de overledene bij Centraal Beheer te stoppen of aan te passen.

Bel ons op telefoonnummer (055) 579 8100

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur bereiken. En op zaterdag van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Stappenplan

 1. U geeft aan ons door dat de rekeninghouder is overleden.
 2. Staat de spaarrekening op 1 naam? Dan blokkeren we de spaarrekening op het moment van ontvangst van de akte van overlijden.
 3. Staat de spaarrekening op naam van 2 rekeninghouders? Dan nemen de erfgenamen de plaats van de overleden rekeninghouder in. De erfgenamen kunnen het geld opnemen als ze een kopie van een Verklaring van Erfrecht opsturen.
 4. U stuurt ons de papieren en laat ons schriftelijk weten wat er met de spaarrekening moet gebeuren.
 5. Wij bekijken of alle papieren kloppen en of uw keuze wettelijk mogelijk is.
 6. We zorgen dat uw keuze zo snel mogelijk geregeld is.

U leest meer informatie in de brochure Spaarrekeningen, informatie voor erfgenamen.