Uw rekening stoppen

Snel en eenvoudig geregeld

Wat voor rekening wilt u stoppen? Zo regelt u het

RentePlús Rekening

 • Maak al het geld van uw RentePlús Rekening over naar de tegenrekening. Dit doet u in Mijn Centraal Beheer of in de app.
 • Stuur een e-mail naar rpr@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw RentePlús Rekening.
 • Staat er geen geld meer op uw RentePlús Rekening? Dan stoppen wij binnen enkele weken uw rekening. U ontvangt hiervan een bevestiging via e-mail. Heeft u nog recht op rente? Die maken wij over naar uw tegenrekening.

RenteVast Rekening

Voor het stoppen met uw RenteVast Rekening, betaalt u kosten. Uitgebreide informatie over de kosten vindt u in de de voorwaarden. Behalve als u de RenteVast Rekening binnen 14 dagen na opening stopt. Of als u stopt in verband met overlijden, werkloosheid buiten uw schuld, arbeidsongeschiktheid, schuldsanering of faillissement. Hierbij gelden er wel bepaalde voorwaarden.

 • Stuur een e-mail naar rpr@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw RenteVast Rekening.
 • Stopt u de RenteVast Rekening in verband met overlijden, werkloosheid buiten uw schuld, arbeidsongeschiktheid, schuldsanering of faillissement? Dan hoeft u mogelijk geen kosten te betalen. Vermeld zo’n situatie daarom in uw e-mail. Stuurt u ook de documenten die wij nodig hebben mee?
 • Hoeft u ons geen rentenadeel te vergoeden? Dan betaalt u alleen € 50,- administratiekosten. Wij halen de administratiekosten van uw inleg af. De rest van het spaarbedrag en de opgebouwde rente storten we op uw RentePlús Rekening. Daarna beëindigen we uw RenteVast Rekening.
 • Moet u ons wél een rentenadeel vergoeden? Dan ontvangt u eerst een e-mail met een overzicht van de kosten. Daarna beslist u definitief of u de rekening stopt.
Levensloop Totaalpakket
 • Afhankelijk van uw situate (u heeft een werkgever of u heeft géén werkgver), vult u 1 van onderstaande formulieren in:
  1. Opnameformulier Levensloop Totaalpakket - u heeft een werkgever
  2. Opnameformulier Levensloop Totaalpakket - u heeft géén werkgever
 • Scan het formulier en e-mail de scan naar bankadministratie@centraalbeheer.nl. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Levensloop Totaalpakket?
Extra Pensioen Sparen

U kunt uw Extra Pensioen Sparen stoppen om een lijfrente-uitkering aan te kopen. Of om de waarde over te dragen aan een andere bank of verzekeraar. Stopt u om het tegoed voor iets anders te gebruiken? Dat is niet toegestaan. U betaalt dan relatief veel belasting en een boete aan de Belastingdienst.

Binnen 14 dagen na de opening van uw Extra Pensioen Sparen kunt u zonder kosten stoppen. Daarna mogen wij administratiekosten in rekening brengen. Heeft u een deposito? Dan mogen wij ook een boeterente of een vergoeding voor ons rentenadeel in rekening brengen. Hierover leest u meer in artikel 7.7 van de voorwaarden.

 • Stuur een e-mail naar eps@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Extra Pensioen Sparen?
Extra Pensioen Inkomen

Het is niet toegestaan het geld van de rekening van uw Extra Pensioen Inkomen op te nemen. U betaalt dan relatief veel belasting en een boete aan de Belastingdienst.

Binnen 14 dagen na de opening van uw Extra Pensioen Inkomen kunt u zonder kosten stoppen. Daarna mogen wij administratiekosten en een vergoeding voor ons rentenadeel in rekening brengen. U leest hier meer over in artikel 1.13 van de voorwaarden.

 • Stuur een e-mail naar epi@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Extra Pensioen Inkomen?