Uw rekening stoppen

Snel en eenvoudig geregeld

Wat voor rekening wilt u stoppen? Zo regelt u het

RentePlús Rekening

 • Ga naar Mijn Centraal Beheer en selecteer de RentePlús Rekening die u wilt stoppen.
 • Kies ‘Stoppen rekening’ en volg de stappen
 • Staat er nog geld op uw RentePlús Rekening? Of heeft u nog rente tegoed? Dan maken we dit over naar uw tegenrekening.
 • U krijgt een e-mail met een bevestiging van het stoppen van uw RentePlús Rekening.
Let op! Is er een RenteVast Rekening gekoppeld aan uw RentePlús Rekening? Dan kunt u uw RentePlús Rekening nog niet stoppen. Want aan het eind van de looptijd van uw RenteVast Rekening moeten we het geld over kunnen maken naar uw RentePlús Rekening.

RenteVast Rekening

Voor het stoppen met uw RenteVast Rekening, betaalt u kosten. Uitgebreide informatie over de kosten vindt u in de de voorwaarden. Behalve als u de RenteVast Rekening binnen 14 dagen na opening stopt. Of als u stopt in verband met overlijden, werkloosheid buiten uw schuld, arbeidsongeschiktheid, schuldsanering of faillissement. Hierbij gelden er wel bepaalde voorwaarden.

 • Stuur een e-mail naar rpr@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw RenteVast Rekening.
 • Stopt u de RenteVast Rekening in verband met overlijden, werkloosheid buiten uw schuld, arbeidsongeschiktheid, schuldsanering of faillissement? Dan hoeft u mogelijk geen kosten te betalen. Vermeld zo’n situatie daarom in uw e-mail. Stuurt u ook de documenten die wij nodig hebben mee?
 • Hoeft u ons geen rentenadeel te vergoeden? Dan betaalt u alleen € 50,- administratiekosten. Wij halen de administratiekosten van uw inleg af. De rest van het spaarbedrag en de opgebouwde rente storten we op uw RentePlús Rekening. Daarna beëindigen we uw RenteVast Rekening.
 • Moet u ons wél een rentenadeel vergoeden? Dan ontvangt u eerst een e-mail met een overzicht van de kosten. Daarna beslist u definitief of u de rekening stopt.
Levensloop Totaalpakket
 • Afhankelijk van uw situate (u heeft een werkgever of u heeft géén werkgver), vult u 1 van onderstaande formulieren in:
  1. Opnameformulier Levensloop Totaalpakket - u heeft een werkgever
  2. Opnameformulier Levensloop Totaalpakket - u heeft géén werkgever
 • Scan het formulier en e-mail de scan naar bankadministratie@centraalbeheer.nl. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Levensloop Totaalpakket?
Extra Pensioen Sparen

U kunt uw Extra Pensioen Sparen stoppen om een lijfrente-uitkering aan te kopen. Of om de waarde over te dragen aan een andere bank of verzekeraar. Stopt u om het tegoed voor iets anders te gebruiken? Dat is niet toegestaan. U betaalt dan relatief veel belasting en een boete aan de Belastingdienst.

Binnen 14 dagen na de opening van uw Extra Pensioen Sparen kunt u zonder kosten stoppen. Daarna mogen wij administratiekosten in rekening brengen. Heeft u een deposito? Dan mogen wij ook een boeterente of een vergoeding voor ons rentenadeel in rekening brengen. Hierover leest u meer in artikel 7.7 van de voorwaarden.

 • Stuur een e-mail naar eps@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Extra Pensioen Sparen?
Extra Pensioen Inkomen

Het is niet toegestaan het geld van de rekening van uw Extra Pensioen Inkomen op te nemen. U betaalt dan relatief veel belasting en een boete aan de Belastingdienst.

Binnen 14 dagen na de opening van uw Extra Pensioen Inkomen kunt u zonder kosten stoppen. Daarna mogen wij administratiekosten en een vergoeding voor ons rentenadeel in rekening brengen. U leest hier meer over in artikel 1.13 van de voorwaarden.

 • Stuur een e-mail naar epi@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Extra Pensioen Inkomen?