Uw rekening stoppen

Snel en eenvoudig geregeld

Wat voor rekening wilt u stoppen? Zo regelt u het

RentePlús Rekening

  • Maak al het geld van uw RentePlús Rekening over naar de tegenrekening. Dit doet u in Mijn Centraal Beheer of in de app.
  • Stuur een e-mail naar rpr@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw RentePlús Rekening.
  • Staat er geen geld meer op uw RentePlús Rekening? Dan stoppen wij binnen enkele weken uw rekening. U ontvangt hiervan een bevestiging via e-mail. Heeft u nog recht op rente? Die maken wij over naar uw tegenrekening.

RenteVast Rekening

Voor het stoppen met uw RenteVast Rekening, betaalt u kosten. Uitgebreide informatie over de kosten vindt u in de voorwaarden. Behalve als u de RenteVast Rekening binnen 14 dagen na opening stopt. Of als u stopt in verband met overlijden, werkloosheid buiten uw schuld, arbeidsongeschiktheid, schuldsanering of faillissement. Hierbij gelden er wel bepaalde voorwaarden.

  • Stuur een e-mail naar rpr@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw RenteVast Rekening.
  • Hoeft u ons geen rentenadeel te vergoeden? Dan betaalt u alleen administratiekosten. Wij halen de administratiekosten van uw inleg af. De rest van het spaarbedrag en de opgebouwde rente storten we op uw RentePlús Rekening. Daarna beëindigen we uw RenteVast Rekening.
  • Moet u ons wél een rentenadeel vergoeden? Dan ontvangt u eerst een e-mail met een overzicht van de kosten. Daarna beslist u definitief of u de rekening stopt.
Levensloop Totaalpakket
Extra Pensioen Sparen

U kunt uw Extra Pensioen Sparen stoppen om een lijfrente-uitkering aan te kopen. Of om de waarde over te dragen aan een andere bank of verzekeraar. Stopt u om het tegoed voor iets anders te gebruiken? Dat is niet toegestaan. U betaalt dan relatief veel belasting en een boete aan de Belastingdienst.

Binnen 14 dagen na de opening van uw Extra Pensioen Sparen kunt u zonder kosten stoppen. Daarna mogen wij administratiekosten in rekening brengen. Heeft u een deposito? Dan mogen wij ook een boeterente of een vergoeding voor ons rentenadeel in rekening brengen. Hierover leest u meer in artikel 7.7 van de voorwaarden.

  • Stuur een e-mail naar eps@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Extra Pensioen Sparen?
Extra Pensioen Inkomen

Het is niet toegestaan het geld van de rekening van uw Extra Pensioen Inkomen op te nemen. U betaalt dan relatief veel belasting en een boete aan de Belastingdienst.

Binnen 14 dagen na de opening van uw Extra Pensioen Inkomen kunt u zonder kosten stoppen. Daarna mogen wij administratiekosten en een vergoeding voor ons rentenadeel in rekening brengen. U leest hier meer over in artikel 1.13 van de voorwaarden.

  • Stuur een e-mail naar epi@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer. Zet u in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw Extra Pensioen Inkomen?