Nu een vakantie boeken?

Het is nog onzeker wanneer we weer mogen reizen. En in welke landen we welkom zijn. Maar wat als u nu wel graag een vakantie wilt boeken? Waar moet u dan op letten?

Vakantie 29 apr 2020 3 minuten

Onzekerheid over vakantie

Op vakantie. Misschien staat uw hoofd er nog helemaal niet naar. Of bent u toch voorzichtig plannen aan het maken? We krijgen de afgelopen tijd veel vragen van klanten. Is het verstandig om nog even te wachten met het boeken van een vakantie? En waar moet u op letten als u toch gaat boeken?

Wel of niet boeken?

Wat gaan we doen, waar willen we dit keer naartoe? Helaas speelt er op dit moment ook nog een heel andere vraag: kúnnen we er wel naartoe? Die vraag kan niemand met zekerheid beantwoorden. Wij ook niet. Wel kunnen we u paar tips meegeven als u toch een reis wilt boeken.

Een reis boeken

Waar moet ik op letten?

Wilt u alvast een reis boeken? Lees de voorwaarden van de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij dan goed door. Onder welke voorwaarden kunt u de reis annuleren? En krijgt u bij annulering een vergoeding? In de meeste gevallen vergoeden reisorganisaties de geannuleerde reis via een voucher. Deze voucher heeft dezelfde geldwaarde als uw reis, maar is vaak maar een jaar geldig.

Heeft u een reis- en of annuleringsverzekering? Let ook hier goed op de voorwaarden. De meeste verzekeraars vergoeden geen reiskosten meer als deze wordt geannuleerd vanwege corona. De uitbraak van het coronavirus is een wereldwijd probleem geworden. Hiermee is het coronavirus geen onzekere gebeurtenis meer. Wilt u meer weten over de Reisverzekering van Centraal Beheer? Bekijk dan het artikel Corona: wat is verzekerd?

Veel reisorganisaties bieden nu de mogelijkheid om kort van tevoren de reis gratis te annuleren. AirBnb komt klanten tegemoet door boekingen kosteloos te annuleren. En beloont verhuurders die flexibel met annuleringen omgaan. Verschillende reisorganisaties bieden hotelkamers aan met gratis annuleren tot 1 of 2 dagen voor aankomst.

Check of de betreffende reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Boekt u een reis bij een organisatie die is aangesloten bij de ANVR? Dan kunt u er zeker van zijn dat dit een betrouwbare reisorganisatie is.

Bijna de helft (43,8%) van de Nederlanders leest een review voor het boeken van een vakantie. Reviews kunnen u helpen aan ervaringen van andere reizigers bij een reisorganisatie of een vliegmaatschappij. Dat geeft misschien toch een wat geruster gevoel bij het boeken.

Laat u inspireren

Zet u uw vakantieplannen even in de ijskast? En denkt u erover na om deze zomer thuis te blijven? Dan denken we graag met u mee. Want ook in Nederland kunt u veel moois ontdekken. Maak een virtuele wandeling door Nederlands mooiste natuurgebieden. Of breng een online bezoek aan het Rijksmuseum.

Speciale informatiepagina 

Heeft u vragen over het coronavirus? Of wilt u weten welke gevolgen corona voor uw verzekeringen, financiële producten of diensten heeft? Bekijk dan onze speciale corona informatiepagina. Hier houden wij u steeds op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen.