Vliegveld

Vakantiebestemming met negatief reisadvies?

Wat als uw vakantiebestemming plots een negatief reisadvies krijgt door terreurdreiging of storm? Deze 4 tips bieden u houvast in een hectische tijd.

Vakantie 2 mei 2018 2 minuten

Download de 24/7 BZ Reis app

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een app waarin reisadviezen te zien zijn. Daarin staan onveilige gebieden, laatste ontwikkelingen en tips. U kunt ook uw contactgegevens achterlaten zodat u in een noodgeval te bereiken bent.

Neem contact op met de ambassade

Als er terreur- of natuurdreiging ontstaat als u al op vakantie bent, probeer dan contact te leggen met de ambassade. De Nederlandse ambassadeurs helpen, beschermen waar nodig en geven tips. Dat doen ze het hele jaar door. Wist u bijvoorbeeld dat vrouwen in Egypte het slachtoffer kunnen worden van liefdesfraude?

Houd Facebook en Twitter in de gaten

Het eerste nieuws komt al lang niet meer uit de kranten. Twitter en Facebook zijn vaak sneller en geven de eerste informatie. Officiƫle instanties als overheden hebben vaak ook een Facebook- of Twitter account. Facebook biedt bij terreur- of natuurdreiging vaak de mogelijkheid vrienden en familie te laten zien dat u veilig bent. Zo stelt u bekenden gerust.

Uw verzekeraar

Terreur- of natuurdreiging komt vaak onverwacht. Soms hoort u op de dag van vertrek pas over een dreiging op de plaats van bestemming. Daar heeft u geen invloed op. U heeft wel invloed op het kiezen van een goede Reis- en Annuleringsverzekering. Check in de voorwaarden van deze verzekeringen of terreur- of natuurdreiging onder de dekking valt.

Centraal Beheer app

Bij Centraal Beheer is een onverwacht negatief reisadvies meeverzekerd. Zo kunt u in geval van dreiging uw reis vaak annuleren en uw geld terugkrijgen. De Centraal Beheer-app helpt daarbij. U vindt hier alles over verzekeringen. En u heeft de mogelijkheid om vragen stellen.