Palmboom in een storm

Na een ramp in contact komen met familie

De gevolgen van een natuurramp zijn groot. Dat ziet u wel in Sint Maarten, Saba en Amerika. Stel dat u er zelf zit. Of dat er familie of vrienden zitten. Dan is het belangrijk dat u snel contact maakt.

Vakantie 6 feb 2018 2 minuten

Laat weten waar u bent

  • Bent u in een land waar net een ramp is gebeurd? Laat dan uw vrienden en familie weten dat het goed met u gaat. Doe dat via de site Ik ben veilig van het Rode Kruis.
  • Gebruik de veiligheidscheck van Facebook. Deze maakt Facebook automatisch aan als veel mensen in een gebied een post plaatsen over een ramp.

De Nederlandse ambassade

Bij een ramp kan de Nederlandse ambassade u helpen. Ze geven u bijvoorbeeld tips over waar het veilig is. Of over hoe u zo snel mogelijk weer naar Nederland kan. 

Een vriend zoek na ramp

Zo zoekt u iemand die in een rampgebied is

Weet u zeker dat een vriend of familielid op een plek is waar een ramp was? Zoek deze dan op via www.ikbenveilig.nl. Als uw vriend of familielid zich op deze site heeft gemeld, vindt u hem of haar snel terug.
Weet u in welke land hij of zij zich bevindt? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade van dat land.
Omgevallen boom

Negatief reisadvies

Onze tips geven u steun in een moeilijke tijd. Gaat u door een negatief reisadvies toch niet naar het geplande vakantieland? Laat dit dan weten aan uw vrienden en familieleden. Zo voorkomt u dat ze zich ongerust maken.