Backpack

Backpacken: bereid u goed voor!

Bent u van plan om binnenkort met uw rugzak de wijde wereld in te trekken? Een fijn vooruitzicht! Backpacken vraagt wél om een goede voorbereiding. Hieronder vindt u 3 tips.

Vakantie 5 mrt 2019 3 minuten

Bekijk de reisadviezen

Natuurlijk bekijkt u voor vertrek het reisadvies voor uw bestemming. Maar de kans is groot dat u van tevoren niet precies weet welke landen en plaatsen u gaat bezoeken. Niet weten waar de reis u brengt is 1 van de leukste dingen van het backpacken! De reis app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is dan zeker handig . Met deze app krijgt u tijdens uw reis actuele reisadviezen. En u kunt makkelijk contact opnemen met Buitenlandse Zaken voor hulp.

Denk aan een goede reisverzekering

Backpacken is 1 groot avontuur. Wel zo fijn als u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte medische kosten. Of een ongelukje met uw bagage. Regel daarom van tevoren een goede reisverzekering. De Doorlopende Reisverzekering van Centraal Beheer kunt u zelf samenstellen. Zeker als u gaat backpacken, is een persoonlijke reisverzekering heel handig. U kunt zelf aangeven hoe lang u aaneengesloten op reis gaat. En welke bagage u wilt verzekeren. Gaat u duiken? U kunt onderwatersport gemakkelijk meeverzekeren.

Backpack

Maak een vertreklijst

Een wereldstekker, oordopjes en een slot om uw backpack aan vast te maken. Denk goed na over wat u wel en niet nodig heeft op reis. U heeft natuurlijk niet veel ruimte in uw backpack. Onthoud dat u (bijna) alles ook op locatie kunt aanschaffen. Lees ook het artikel over betalen in het buitenland.