Vakantie
Vakantie

Backpacken: bereid u goed voor!

Bent u van plan om binnenkort met uw rugzak de wijde wereld in te trekken? Een fijn vooruitzicht! Backpacken vraagt wél om een goede voorbereiding. Hieronder vindt u 3 tips.

  • 5 mrt 2019
  • 3 minuten
  • 0

Bekijk de reisadviezen

Natuurlijk bekijkt u voor vertrek het reisadvies voor uw bestemming. Maar de kans is groot dat u van tevoren niet precies weet welke landen en plaatsen u gaat bezoeken. Niet weten waar de reis u brengt is 1 van de leukste dingen van het backpacken! De reis app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is dan zeker handig . Met deze app krijgt u tijdens uw reis actuele reisadviezen. En u kunt makkelijk contact opnemen met Buitenlandse Zaken voor hulp.

Denk aan een goede reisverzekering

Backpacken is 1 groot avontuur. Wel zo fijn als u zich geen zorgen hoeft te maken om onverwachte medische kosten. Of een ongelukje met uw bagage. Regel daarom van tevoren een goede reisverzekering. De Doorlopende Reisverzekering van Centraal Beheer kunt u zelf samenstellen. Zeker als u gaat backpacken, is een persoonlijke reisverzekering heel handig. U kunt zelf aangeven hoe lang u aaneengesloten op reis gaat. En welke bagage u wilt verzekeren. Gaat u duiken? U kunt onderwatersport gemakkelijk meeverzekeren.

Laatste artikelen

Fiets ingepakt in doos

Neem de fiets mee in het vliegtuig

Lees meer
Kind met regenlaarzen en regenpak aan staat in noodweer

Noodweer op de camping. Wat kunt u doen?

Lees meer
Backpack

Maak een vertreklijst

Een wereldstekker, oordopjes en een slot om uw backpack aan vast te maken. Denk goed na over wat u wel en niet nodig heeft op reis. U heeft natuurlijk niet veel ruimte in uw backpack. Onthoud dat u (bijna) alles ook op locatie kunt aanschaffen. Lees ook het artikel over betalen in het buitenland.