Auto-inbreker probeert in auto te komen

Het beste alarmsysteem volgens onze experts

Goede alarmsystemen zorgen ervoor dat het aantal gestolen auto’s de laatste jaren daalt. In 2016 werden 9.179 auto’s gestolen. Dat is 3% minder dan in 2015. Wij zochten uit wat u moet weten over alarmsystemen. En vroegen de experts welk systeem ze aanraden.

Archief 1 jul 2017 2 minuten

Er zijn verschillende klassen in alarmsystemen

De alarmsystemen zijn opgedeeld in 3 klassen. Een aantal jaar geleden gaven verzekeraars die klassen een nummer: 1, 2 en 3. Nu is dat niet meer zo. De klassen hebben nu een andere naam gekregen:

  • De startonderbreker.
  • Het alarmsysteem, dat is de officiële naam van een systeem met meerdere beveiligingen.
  • Het alarmsysteem met hellingshoekdetectie.
  • Hieronder leggen we uit wat de verschillende alarmsystemen precies doen. En geven we een tip van onze diefstalexperts mee.

Zo werkt een startonderbreker

Dankzij een dubbele onderbreking kunnen dieven niet zonder sleutel met uw auto wegrijden. Onderbreking 1: de startmotor gaat niet aan. Onderbreking 2: er komt geen brandstof bij de motor. De startonderbreker heeft 1 zwakte. Dieven kunnen een sleutel kopiëren en de auto daarmee toch starten.

Compleet alarm het beste 

Een goed alarmsysteem heeft meerdere beveiligingen. Een omtrek- en interieurdetectie is daar een voorbeeld van. Met deze beveiligingen kan de auto ‘zien’ en ‘voelen’ wat er rondom de auto gebeurt. Het alarm gaat dan af als er iemand aan of in de auto zit als het alarmsysteem aanstaat. Het alarm gaat automatisch aan als u de sleutel uit het contact haalt.

Alarm met hellinghoekdetectie

Dieven krijgen het al moeilijk met bovenstaande alarmsystemen. Maar echt zware alarmsystemen hebben ook hellinghoekdetectie. Dat is een systeem dat afgaat als een dief de auto wil optakelen. Ook als de dief uw velgen probeert te stelen gaat het alarm af.

Ons advies: Bearlock

Naast de standaard alarmsystemen zijn er nog ontelbare andere manieren om uw auto te beschermen. Volgens de diefstalexperts van Centraal Beheer is de Bearlock een goede extra beveiliging. De Bearlock is een stalen pin die in de versnellingsbak steekt. Hierdoor kan de auto niet meer voor- of achteruit.

Diefstal en de verzekering

Mocht uw auto nou toch gestolen worden, dan hebben we een goede aanschafwaarderegeling. Van dit bedrag kunt u een nieuwe auto kopen. En u heeft in de tussentijd vervangend vervoer. Bekijk ook onze autoverzekering voor als u schade heeft.