Vraag en antwoord

Garantie Inkomen Lijfrente

Bij Centraal Beheer willen we u zo goed mogelijk informeren. Daarom hebben wij alvast de meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet. Heeft u andere vragen? Stelt u ze gerust. Wij helpen u graag. U bereikt ons op telefoonnummer (055) 579 8100. Van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Ik bouwde mijn lijfrente ergens anders op. Kan ik het bij jullie uit laten keren?

U kunt uw lijfrentekapitaal uit laten keren in Garantie Inkomen Lijfrente. Ook als u het lijfrentekapitaal niet bij ons opbouwde.

U kiest zelf waar u uw opgebouwde lijfrentekapitaal laat uitkeren. Ook als u uw lijfrentekapitaal bij ons laat uitkeren maar niet bij ons opbouwde. Dan spreken we over kapitaaloverdracht. Woont u in het buitenland? Dan heeft u deze mogelijkheid niet. De minimale inleg bij Garantie Inkomen Lijfrente is altijd € 5.364,- (2024).

Ik woon in het buitenland. Kan ik mijn lijfrente bij jullie uit laten keren?

Ja dat kan als u lijfrentekapitaal opbouwde in een verzekeringsproduct bij Centraal Beheer, Avéro Achmea, Interpolis of FBTO.

Bouwde u het lijfrentekapitaal bij een bank of een andere verzekeraar op? Dan is uitkeren via Centraal Beheer helaas niet mogelijk.

Wat kunt u doen als er kapitaal vrijkomt uit uw pensioenverzekering?

Wilt u vrijgekomen pensioenkapitaal laten uitkeren? Bel ons even op (055) 579 8100. Wij helpen u graag.

Kan ik mijn gouden handdruk of ontslagvergoeding laten uitkeren bij Centraal Beheer?

Nee, dat is bij ons helaas niet mogelijk. U kunt een andere aanbieder zoeken. Of contact opnemen met een financieel adviseur, die het voor u kan regelen.

Betaal ik ook belasting over mijn uitkeringen?

Ja, over uw uitkeringen Garantie Inkomen Lijfrente betaalt u belasting.

Wij houden loonbelasting, premies volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet in op uw uitkeringen. Deze dragen wij af aan de Belastingdienst. U ontvangt elk jaar een jaaropgave van ons.