Uw maandlasten verlagen

De mogelijkheden voor u op een rij

Het is goed om eens in de zoveel tijd uw maandlasten onder de loep te nemen. En te kijken of u geld kunt besparen. We hebben de mogelijkheden voor u op een rij gezet. 
Er zijn verschillende manieren om te besparen op uw energiekosten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw woning te verduurzamen met zonnepanelen of woningisolatie. Centraal Beheer kan u hierbij helpen. Ook als u geen klant bij ons bent.
Meer over woning verduurzamen
U mag altijd extra aflossen op uw hypotheek. Door extra af te lossen, kunt u in een lagere risicoklasse vallen. Daardoor dalen de maandlasten van uw hypotheek. Centraal Beheer regelt dat automatisch. U hoeft daar zelf niets voor te doen.
U kunt uw hypotheek­lasten verlagen door aan te tonen dat uw huis voldoende in waarde is gestegen. U bewijst de woningwaarde met een gevalideerd taxatierapport. Soms mag u een Centraal Beheer Calcasa Desktop Taxatie® gebruiken. Deze desktop taxatie is goedkoper dan een volledige taxatie. Een taxatierapport mag maximaal 6 maanden oud zijn. U stuurt het taxatierapport eenvoudig in via 'Formulier of document insturen.' Heeft u een hypotheek met NHG of zit u al in de laagste risicoklasse? Dan kunt u uw rente niet verlagen. U betaalt dan al de laagst mogelijke rente.
Duurt uw rentevast-periode nog een aantal jaar? En is de rente lager dan bij het afsluiten van uw hypotheek? Dan kunt u mogelijk uw maandbedrag verlagen met rentemiddeling. Bij rentemiddeling spreekt u een nieuwe rentevast-periode af, met een nieuwe rente. U betaalt hiervoor een vergoeding. Uw geldverstrekker verrekent de vergoeding in de nieuwe rente.
Het is mogelijk om tijdens de looptijd van uw hypotheek over te stappen naar een andere hypotheek­aanbieder. Ook als u geen nieuw huis koopt. Dit noemen we oversluiten. Door over te sluiten kunt u mogelijk geld besparen op uw maandelijkse hypotheeklasten. Zeker nu de hypotheek­rente historisch laag is.
Meer over oversluiten