Verduurzamen met spaargeld

  • Zonder extra kosten of rente
  • Geen gedoe
  • Minder belasting betalen

Verduurzamen en minder belasting betalen

Uw vermogen of spaargeld geeft u ieder jaar op aan de Belastingdienst. Bent u alleen en heeft u meer spaargeld dan € 57.000,-? Of hebben u en uw fiscale partner meer spaargeld dan € 114.000,-? Dan betaalt u daar belasting over. En kan het interessant zijn om uw spaargeld te gebruiken om uw woning te verduurzamen. U betaalt dan minder belasting.

Houd rekening met een potje voor onverwachte kosten

Investeren in verduurzamen is aantrekkelijk. Vooral met de hoge energieprijzen. Toch is het niet verstandig al uw spaargeld te stoppen in verduurzamende maatregelen. Zorg ervoor dat u spaargeld achter de hand houdt voor onverwachte kosten. Zoals een kapotte auto, wasmachine of onderhoud aan uw huis. Met de Nibud Bufferberekenaar ziet u in een paar minuten welke bedrag goed is om achter de hand te houden.

Hoe werkt het?

Bekijk welke duurzame maatregelen u wilt laten uitvoeren. En wat de kosten daarvan zijn.

Vraag offertes op en bereken of u voldoende spaargeld heeft om de maatregelen te betalen. Bekijk ook of u gebruik kunt maken van subsidieregelingen.

Kies de installateur en maak afspraken over de uitvoering van de maatregelen. Het werk gedaan? Dan betaalt u de rekening met uw spaargeld.

Kijk of u gebruik kunt maken van subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u overheidssubsidie aanvragen. U kunt subsidie krijgen voor een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, aansluiting op een warmtenet en 5 typen isolatiemaatregelen. Het gemiddelde subsidiebedrag komt al snel op zo’n € 1.500,-. Dat is toch mooi meegenomen. U kunt de subsidie aanvragen tot een jaar nadat de duurzame maatregel is uitgevoerd.