Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen over het aanvragen van subsidie

Veelgestelde vragen over het aanvragen van subsidie

Als u via ons isolatie laat aanbrengen in uw woning, kunt u zelf aangeven of u hulp wilt van onze partner met uw subsidieaanvraag.

Met de ISDE kunnen woningeigenaren overheidssubsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Hoeveel subsidie u kunt krijgen is afhankelijk van de maatregelen die u neemt. Wanneer u subsidie aanvraagt voor een isolatiemaatregel, moet u altijd minimaal nog 1 andere maatregel nemen. Voor een warmtepomp of zonneboiler is 1 maatregel voldoende. Met onze gratis isolatiescan ziet u hoeveel subsidie u ongeveer krijgt.

U moet de aanvraag binnen 1 jaar na het uitvoeren van de 1e maatregel doen.

Nee, u komt alleen in aanmerking voor de subsidie op de warmtepomp of zonneboiler wanneer de omgevingsvergunning voor 1 juli 2018 is aangevraagd. Het is dus niet mogelijk om een subsidie te ontvangen voor een warmtepomp, zonneboiler of isolatiemaatregelen als u een nieuwbouwwoning heeft.

Nee, voor het isoleren van garages en bijgebouwen die eerder niet verwarmd waren, krijgt u geen subsidie.

Heeft u al wel een vast verwarmingselement in uw garage of bijgebouw. Zoals een cv-installatie door een radiator, vloerverwarming of convector en gebruikt u de ruimte als leefruimte? Dan heeft u wel recht op subsidie. Voor losse elementen als bijvoorbeeld een kachel krijgt u geen subsidie.

Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Simpel Subsidie. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Simpel Subsidie. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Simpel Subsidie.

Checken voor welke subsidies u in aanmerking komt is volledig gratis met onze isolatiescan. Onze partner Simpel Subsidie regelt uw ISDE-aanvraag. Vanaf € 65,- en alleen als de subsidie is toegekend.

Nee, u betaalt onze partner Simpel Subsidie achteraf. U betaalt pas als de ISDE is toegekend. Zo loopt u geen enkel risico.

Binnen 8-9 weken ontvangt u een subsidiebevestiging per e-mail. Kort daarna wordt het subsidiebedrag door de overheid op uw rekeningnummer gestort. Onze partner Simpel Subsidie houdt u op de hoogte tijdens het proces.

Ja. Zodra u aangeeft hulp te willen met uw subsidieaanvraag, geven wij uw gegevens door aan Simpel Subsidie.