Uw auto delen met een vaste groep mensen

Maak een eigen autodeelgroep

Wilt u uw auto delen met een vaste groep mensen? Dan is het wel zo handig om daar goede afspraken over te maken. De Vereniging voor Gedeeld Autogebruik helpt u daarbij. 

Zo werkt de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik

  • Een voorbeeldcontract waarin u gezamenlijke afspraken vastlegt.
  • Een extra parkeervergunning aanvragen.
  • Een verzekering voor alle groepsleden.
Via Deelauto meldt u zich aan als lid van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Ook de andere groepsleden moeten zich aanmelden. Het lidmaatschap kost per lid € 20,- per jaar. Groepsleden mogen geen gezinsleden zijn.
De verzekering is speciaal voor autodelers die lid zijn van de Vereniging Gedeeld Autogebruik en biedt veel voordelen.

  • De groepsleden zijn meeverzekerd op uw verzekering.
  • U kiest hoe uw verzekering eruitziet.
  • Maakt 1 van de andere groepsleden schade aan uw auto? Dan heeft dat geen gevolgen voor uw schadevrije jaren of no-claimkorting.
  • U krijgt 10% collectiviteitskorting.

Heeft u al een Autoverzekering bij ons? 

Geef dan aan ons door dat u uw auto gaat delen via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Wij passen uw verzekering dan direct aan. U bereikt ons op: (055) 579 8000.

Meestgestelde vragen

Nee, de verzekering is speciaal voor autodelers die lid zijn van de Vereniging Gedeeld Autogebruik.

Maakt iemand uit de deelgroep schade? Dan heeft dat geen gevolgen voor uw schadevrije jaren of no-claimkorting. Geef in zo'n geval altijd duidelijk door dat iemand anders schade heeft gemaakt.

Dat klopt. Uw auto delen is een afspraak tussen u en de Vereniging Gedeeld Autogebruik. Daarom is het belangrijk dat u en de andere groepsleden zich aanmelden bij de vereniging. Wij weten dat u een autoverzekering heeft via de collectiviteit van de vereniging. U krijgt daarom ook 10% collectiviteitskorting.  

U mag alleen uw auto delen met gezinsleden als zij op een ander adres wonen. Alle groepsleden moeten zich ook aanmelden bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

Ja, u kiest voor de verzekering die bij u past. Bijvoorbeeld alleen WA, WA+ of All Risk. De verzekering die u kiest geldt voor alle groepsleden. Op onze site vindt u meer informatie over onze Auto­verzekering.

Nee, wij houden alleen rekening met de schadevrije jaren van de autobezitter. De andere groepsleden bouwen geen schadevrije jaren op.