Uw auto uitlenen aan een bekende

Hoe zit het met uw verzekering?

Uw buurman moet familie naar de trein brengen, maar zijn auto staat bij de garage. Hij vraagt of hij die van u even mag lenen. Onderweg naar het station ziet hij de auto van rechts niet. De aanrijding is zijn schuld. Hoe zit het dan met de verzekering?

Bij ons is uw verzekering ook geldig als u uw auto uitleent

Leent de buurman uw auto en maakt hij schade? En heeft u bij ons een Auto­verzekering? Dan gelden dezelfde voorwaarden dan als u zelf zou rijden. Verzekerde schade kunt u dus gewoon bij ons melden. Ook gelden dezelfde regels voor uw schadevrije jaren. Dus als de buurman de schuldige van de schade is, kunt u het volgende verzekeringsjaar minder schadevrije jaren krijgen. Dit betekent dat u misschien meer premie moet betalen.

Check altijd bij uw verzekeraar of u uw auto mag delen

Wij zijn fan van delen. Daarom vinden wij het goed dat onze klanten hun auto delen met anderen. Maar niet iedere verzekeraar vindt dit goed. Check daarom altijd of u uw auto mag delen. En hoe uw auto dan verzekerd is.

Maak goede afspraken voor niet verzekerde schade

Soms is een schade niet verzekerd. Bijvoorbeeld als u een eigen risico heeft. U moet dan een gedeelte van de schade zelf betalen. Of u heeft alleen een WA-verzekering. De schade aan uw eigen auto is dan niet verzekerd. Maak daarom vooraf goede afspraken over wie deze kosten betaalt. Zo blijft het, ook na schade, nog gezellig in de straat.