Redenen om te switchen van beleggingsfonds

.... of juist niet

Beleggen doet u het beste voor de lange termijn. En met een doel voor ogen. U kiest daarbij voor 1 of meer passende fondsen. Verandert er iets in uw eigen situatie, uw leeftijd of heeft u uw beleggingsdoel al bijna bereikt, dan kan dat een reden zijn om geld op uw beleggingsrekening in een ander fonds te beleggen. Switchen noemen we dat.

Redenen om te switchen

Door te kiezen voor een beleggingsfonds spreid u uw risico al. Maar het ene fonds heeft wel een andere risico indicator dan het andere fonds. U leest meer over de risico indicator van een fonds in het Essentiële-informatiedocument (Eid).
Als u dichter bij uw einddoel bent wilt u misschien met iets minder risico gaan beleggen. Staat u aan het begin van een langere periode waarover u wilt beleggen, dan wilt u misschien met wat meer risico beleggen. Bij elke fase van uw (beleggende) leven past een beleggingsstrategie.
Wilt u liever wat meer in bedrijfsobligaties beleggen. Of gaat uw interesse juist meer uit naar aandelen? In het Aanvullend prospectus leest u hoe wij uw geld verdelen over de verschillende beleggingscategorieën binnen een fonds.

Geen reden om te switchen

Koersen stijgen of dalen elke dag. Het is de kunst om hier niet op te reageren met bijvoorbeeld een switchopdracht. Beleggen doet u immers voor de lange termijn. En alleen met geld dat u niet direct nodig heeft. Focus dus niet op morgen. Maar ga voor het resultaat op lange termijn.

Switchen is heel gemakkelijk

U regelt een switch eenvoudig via Mijn Centraal Beheer. Geef aan welk bedrag u van het ene naar het andere fonds wilt switchen. We brengen geen transactiekosten in rekening. Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.