Ons huis is in 1938 gebouwd. In de jaren ’60 is het verbouwd. Daarna is er nooit meer wat aan gedaan. Ja, het schilderwerk. Gewoon over de oude verf heen gekwast.

Warmtepomp levert flinke besparing op
Het hele huis renoveren
Met warmtepomp voorbereid op toekomst
Halverwege de verbouwing liet Michel de warmtepomp plaatsen. ‘Een hybride systeem dat op onze zolder staat. En op dit moment ook nog aardgas gebruikt. We kozen bewust voor een hybride pomp. Ons stadsdeel gaat waarschijnlijk over op warmtenet, ook wel stadsverwarming genoemd. Een duurzaam alternatief voor aardgas. Zo gebruikt stadsverwarming onder meer restwarmte van bedrijven. Onze warmtepomp is zo ingesteld dat als het buiten warmer is dan 5 graden de pomp het overneemt. Ofwel, vanaf maart tot en met oktober. Het hele jaar energie opwekken met een warmtepomp kost in ons geval te veel energie. Met een hybride waterpomp zijn we goed voorbereid op de toekomst.’
Warmtepomp in huis plaatsen
Warmtepomp plaatsen: tips van Michel en Janneke
‘Een warmtepomp komt pas tot zijn recht als alles goed is geïsoleerd. Door spouwmuurisolatie voorkomt u warmteverlies. Onze voor- en achtergevel hebben spouwmuurisolatie gekregen. Ook hebben we dakisolatie geplaatst en voorzetwanden met isolatie links en rechts met de buurhuizen. En zijn alle ramen en draaiende delen van de kozijnen vervangen door isolatieglas.’
‘De techniek gaat snel vooruit. Kijk welke soorten warmtepompen er zijn wanneer u er 1 wilt kopen. Bedenk of u volledig van het gas af wilt. Of bijvoorbeeld gebruik kunt maken van stadsverwarming. Wij kozen bewust voor een hybride opstelling. Omdat we niet afhankelijk willen zijn van 1 systeem. Een leverancier van warmtepompen kan bovendien een berekening maken. Bijvoorbeeld van de opbrengst van de warmtepomp. Maar ook welke soort warmtepomp in uw geval het meest rendabel is.
Ontdek welke warmtepomp geschikt is voor u
Deel dit artikel
Ook interessant

Een VvE lening voor verduurzaming, kan dat?

Kosten en opbrengst: zonnepanelen

Smart Home: een slim huis voor de winter

Met zonnepanelen uw elektrische auto opladen
Wat kost een laadpaal voor thuis?
Uw elektrische auto opladen is het makkelijkst met een laadpaal voor thuis. U heeft altijd plek om uw auto op te laden. Én thuis laden is goedkoper dan openbaar laden. Maar hoeveel kost een laadpaal?