Premiewijziging Woonverzekering

Waarom stijgt de premie van mijn Woonverzekering? 

In sommige jaren stijgt de premie van een Woonverzekering opeens harder dan in andere jaren. We leggen u uit hoe dat komt.  

Veel dingen worden duurder  

Vaak worden premieverhogingen veroorzaakt door veranderingen in de wereld. Bijvoorbeeld de hoge inflatie. Hierdoor wordt alles voor iedereen duurder. Dat geldt ook voor loon en bouwmateriaal. Daarnaast zijn sommige materialen door de nasleep van de coronapandemie nog steeds minder goed te krijgen. En daardoor gaat de prijs omhoog. 

Er zijn meer en grotere schades door extreem weer 

Het is de laatste tijd volop in het nieuws: hevige stormen en overstromingen. Dit zorgt voor meer schades die vaak ook groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan omgewaaide bomen die schade veroorzaken. Door het extreme weer hebben verzekeraars steeds vaker te maken met hogere kosten voor het repareren van schade.

Uw premie kan veranderen 

Deze grotere en duurdere schades hebben invloed op uw premie. Daardoor kan de jaarlijkse premiewijzing hoger voor u uitvallen. We informeren u zo’n 2 maanden vóór de ingangsdatum van uw nieuwe verzekeringsjaar over uw nieuwe premie.

Met onze Woonverzekering bent en blijft u uitgebreid verzekerd  

Uw premie kan veranderen, maar u blijft uitgebreid verzekerd. Daar verandert niks aan. En verandert er iets in uw situatie? Dan kunt u uw verzekering op elk moment aanpassen. Is er iets anders aan de hand? Of heeft u schade?  Bel, chat of app 'Even Apeldoorn'. Wij helpen u graag.