Inbraakpreventie. Is uw woning goed beveiligd?

Met goede inbraakpreventie neemt de kans op inbraak af. Dit blijkt uit onderzoek van de politie. Een goede reden om uw woning te beveiligen. U kunt uw woning op 2 manieren beveiligen: bouwkundig en elektronisch.

Uw woning bouwkundig beveiligen

U kunt uw woning bouwkundig beveiligen met goede sloten op deuren en ramen. Bijvoorbeeld door SKG® goedgekeurde sloten. En u heeft 1 van de volgende certificaten:

  • Politie Keurmerk Veilige Woning (PKVW) certificaat Beveiligde Woning.
  • Beveiligingscertificaat Nationale Beveiligingsrichtlijn (NBR).
  • Borgcertificaat Bouwkundige Beveiliging niveau BK2.

Wilt u een hoger bedrag verzekeren? Dan gelden extra beveiligingsmaatregelen

U kunt uw woning elektronisch beveiligen met een goed werkende alarmsysteem. Zet het alarmsysteem aan als niemand thuis is. En als iedereen slaapt. Het is belangrijk dat u het alarmsysteem regelmatig laat controleren. U kunt dat doen door een onderhoudscontract af te sluiten.

Uw diefstalgevoelige spullen zijn goed verzekerd

We kunnen inbraak niet altijd voorkomen. Gebeurt het toch dan is het fijn om te weten dat uw spullen goed verzekerd zijn met onze Inboedelverzekering. Dit geldt ook voor spullen die u makkelijk meeneemt of onder de arm kunt dragen als mobiele telefoons, laptops en muziekapparatuur. Deze spullen worden vaak gestolen. Daarom noemen we ze diefstalgevoelige inboedel. Uw diefstalgevoelige inboedel is verzekerd tot € 5.000,-. Voor de meeste mensen is dit ruim voldoende.

Uw woning elektronisch beveiligen

Heeft u veel diefstalgevoelige inboedel door bijvoorbeeld een bijzondere hobby? U kunt het bedrag gemakkelijk verhogen. Bij het berekenen van uw premie ziet u wat dit betekent voor uw premie. En hoe u uw woning extra beveiligt.