Inbraakpreventie Woonverzekering

De voordelen van een goed beveiligd huis

Natuurlijk wilt u zich thuis veilig voelen. Toch is een inbraak of diefstal in uw woning niet altijd te voorkomen. Gelukkig kunt u zelf wat doen om uw woning beter te beveiligen. Met inbraakpreventie verkleint u de kans op inbraak en diefstal van uw persoonlijke spullen. Wij geven u tips om ongewenst bezoek buiten de deur te houden.

Inbraakpreventie. Is uw woning goed beveiligd?

Met goede inbraakpreventie neemt de kans op inbraak af. Dit blijkt uit onderzoek van de politie. Een goede reden om uw woning te beveiligen. U kunt uw woning op 2 manieren beveiligen: bouwkundig en elektronisch.

Uw woning bouwkundig beveiligen

U kunt uw woning bouwkundig beveiligen met goede sloten op deuren en ramen. Bijvoorbeeld door SKG® goedgekeurde sloten. En u heeft 1 van de volgende certificaten:

  • Politie Keurmerk Veilige Woning (PKVW) certificaat Beveiligde Woning.
  • Beveiligingscertificaat Nationale Beveiligingsrichtlijn (NBR).
  • Borgcertificaat Bouwkundige Beveiliging niveau BK2.

Wilt u een hoger bedrag verzekeren? Dan gelden extra beveiligingsmaatregelen

U kunt uw woning elektronisch beveiligen met een goed werkende alarmsysteem. Zet het alarmsysteem aan als niemand thuis is. En als iedereen slaapt. Het is belangrijk dat u het alarmsysteem regelmatig laat controleren. U kunt dat doen door een onderhoudscontract af te sluiten.

Uw diefstalgevoelige spullen zijn goed verzekerd

We kunnen inbraak niet altijd voorkomen. Gebeurt het toch dan is het fijn om te weten dat uw spullen goed verzekerd zijn met onze Inboedelverzekering. Dit geldt ook voor spullen die u makkelijk meeneemt of onder de arm kunt dragen als mobiele telefoons, laptops en muziekapparatuur. Deze spullen worden vaak gestolen. Daarom noemen we ze diefstalgevoelige inboedel. Uw diefstalgevoelige inboedel is verzekerd tot € 35.000,-. Voor de meeste mensen is dit ruim voldoende.

Uw woning elektronisch beveiligen

Heeft u veel diefstalgevoelige inboedel door bijvoorbeeld een bijzondere hobby? U kunt het bedrag gemakkelijk verhogen. Bij het berekenen van uw premie ziet u wat dit betekent voor uw premie. En hoe u uw woning extra beveiligt.

Tips en inspiratie uit ons magazine

Huis beveiligen met camera’s

Als er in uw huis een beveiligingscamera is, zal een inbreker er minder snel proberen binnen te dringen. Maar zitten er regels aan het gebruik van beveiligingscamera’s?

Laat inbrekers buiten

Ook zonder dure alarminstallaties kunt u inbrekers buiten de deur houden! Lees onze tips.

Inbraak in uw woning: wat moet u doen?

Is er toch bij u ingebroken? Lees hier wat u kunt doen bij inbraak in uw woning.

Bekijk en vergelijk de premie van onze Woonverzekeringen. En kies de beste verzekering voor uw situatie.

Binnen 1 minuut berekend