Cameraverzekering

Uw camera goed verzekeren

 • Verzeker uw dure spullen en camera onderweg en buiten
 • Nieuwe aankopen zijn standaard meeverzekerd
 • Ook de spullen die u leent
test
Wij hebben geen speciale cameraverzekering. Toch kunt u uw camera goed bij ons verzekeren. Met de Kostbaarheden Buitenshuis­verzekering verzekert u uw camera onderweg en buiten tegen diefstal, verlies of beschadiging. U kunt deze verzekering vergelijken met een fotocameraverzekering. Maar dan uitgebreider. U verzekert niet alleen uw fotocamera en videocamera, maar ook bijvoorbeeld uw tablet, mobiel of laptop. In heel Nederland en voor uw hele gezin. U kunt de Kostbaarheden Buitenshuis­verzekering afsluiten bij onze Inboedelverzekering.

Verzekerd in onze Kostbaarheden Buitenshuisverzekering

Verzekerd

 • Beschadiging, verlies en diefstal.
 • Waardevolle spullen zoals uw camera, laptop, tablet en mobiele telefoons.
 • Ook uw nieuwe aankopen.
 • In heel Nederland.
 • Voor uw hele gezin.

Niet verzekerd

 • Als u zelf ernstige schuld heeft aan de schade.
 • Slijtage van uw spullen.
 • Schade door reparatie of schoonmaken van spullen.
 • Een kras of deuk op uw camera door normaal gebruik.
 • Schade aan een camera die u uitleent.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Kostbaarheden Buitenshuisverzekering.

U heeft een eigen risico van € 100,-

Het eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij iedere schade aan uw camera, laptop, telefoon of andere kostbare spullen.

Ik heb een Kostbaarheden Buitenshuisverzekering. Is mijn camera ook verzekerd als ik deze meeneem op vakantie naar het buitenland?

Nee. Uw camera is alleen verzekerd in Nederland. U kunt uw bagage op reis verzekeren bij onze Doorlopende Reisverzekering. Uw camera is dan ook in het buitenland verzekerd.

Welk bedrag krijgt u als uw camera is gestolen?

Wordt uw camera gestolen en is de camera nog geen 2 jaar oud? Dan krijgt u het bedrag om dezelfde camera weer nieuw te kopen. Is de camera ouder dan 2 jaar? Dan krijgt u het bedrag dat uw camera waard was vlak voor het moment dat de camera werd gestolen. Dit is de dagwaarde.

Let altijd goed op uw dure spullen

Uw camera is alleen verzekerd als u deze uit het zicht bewaart en goed oplet. Dus niet wanneer u de camera ergens laat liggen.

Wat betalen we bij reparatie van uw camera?

Als uw camera gemaakt kan worden betalen we de kosten van de reparatie. Is uw camera na de reparatie minder waard dan vlak voor de schade? Dan krijgt u ook het verschil in waarde van ons. Zijn de reparatiekosten hoger dan het bedrag om dezelfde camera nieuw te kopen? Dan krijgt u maximaal het bedrag om de camera nieuw te kopen.

Verzeker uw camera tegen vallen in huis met All Risk

Schade door vallen in huis is niet verzekerd bij de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering. Toch kan het natuurlijk gebeuren dat camera per ongeluk valt en beschadigt. Wilt u ook bij ongelukjes die u zelf veroorzaakt uw dure spullen goed verzekeren? Kies dan ook voor All Risk. Alle camera’s, telefoons, tablets en andere spullen zijn dan zowel buiten als binnen goed verzekerd tegen vallen of andere ongelukjes. Wilt u uw camera ook in de woning verzekeren voor bijna iedere schade? Kies dan voor de Inboedelverzekering met All Risk.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekering vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.