autorijden premie

Autoverzekering duurder?

In sommige jaren stijgt de premie van een autoverzekering opeens harder dan in andere jaren. We leggen u uit hoe dat komt. 

Inflatie zorgt voor hogere premies

Vaak worden premieverhogingen veroorzaakt door veranderingen in de markt. Door de huidige inflatie bijvoorbeeld. Hierdoor wordt alles voor iedereen duurder. Dat geldt ook voor autolak, onderdelen en uurlonen van monteurs. Daarnaast zijn sommige auto-onderdelen door nasleep van de coronapandemie nog steeds minder goed te krijgen. De onderdelen die wel te koop zijn, zijn een stuk duurder. 

Auto’s worden steeds duurder om te herstellen

Veel nieuwe(re) auto’s zijn elektrisch. En auto’s zijn technisch ingewikkelder met bijvoorbeeld rijhulpsystemen. Dat maakt autorijden veiliger. Het zorgt ervoor dat u en uw passagiers extra beschermd zijn. Maar het zorgt ook voor duurdere onderdelen. Verzekeraars krijgen dus steeds vaker te maken met hogere kosten voor het herstellen van schade. 

Uw premie kan veranderen

Om de redenen hierboven kan uw premie stijgen. Maar ook uw persoonlijke situatie heeft invloed op uw premie. Denk aan het aantal schadevrije jaren, uw woonplaats en leeftijd. Maar ook de hoogte van het eigen risico. Dit is een vast bedrag dat u betaalt bij elke schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager uw premie. Een wijziging van premie gaat in op de verlengingsdatum van uw verzekering. Daar informeren we u op tijd over.

Met uw Autoverzekering van Centraal Beheer bent en blijft u uitgebreid verzekerd 

We blijven de service bieden die u van ons gewend bent. U mag altijd 'Even Apeldoorn' bellen. Heeft u schade of pech onderweg? Wij helpen u graag.