Spaar met een vaste rente

RenteVast Rekening

Bel ons
(055) 579 8100
Laat ons u bellen
E-mailen

De RenteVast Rekening in het kort.

Op een RenteVast Rekening zet u uw spaargeld voor een bepaalde tijd opzij. U krijgt op deze spaarrekening een vaste rente.

Eenmalige inleg

 

 
i
Looptijd Rente   Eindbedrag
12 maanden 1,50%  
18 maanden 1,65%  
24 maanden 1,85%  
30 maanden 1,95%  
3 jaar 2,05%  
4 jaar 2,25%  
5 jaar 2,45%  
7 jaar 2,85%  
10 jaar 3,35%  

Je spaargeld vastzetten?
Bij Centraal Beheer Achmea kun je rekenen op een hoge rente.

Nu een RenteVast Rekening openen
���

Het saldo van uw RentePl��s Rekening is niet hoog genoeg voor het bedrag dat u wilt inleggen.

���

U heeft een niet geldig bedrag ingevuld

���

Het door u ingevulde bedrag voldoet niet aan de minimale inleg voor deze periode

���

Kies een bedrag tussen ��� 500 en ��� 250.000. U kunt ook meerdere RenteVast Rekeningen openen.

���

Het door u ingevulde bedrag overschrijdt de maximale inleg voor deze periode

���

Vul in hoeveel geld u wilt inleggen, voor hoe lang en van welke RentePl��s Rekening u het geld wilt overmaken.

Het gaat hier om effectieve rente; de rente die u krijgt als u uw spaargeld een jaar op uw spaarrekening zou laten staan.

De RenteVast Rekening in het kort.

  • U zet uw spaargeld opzij voor een bepaalde tijd, tegen een vaste rente.
  • Tijdens deze periode haalt u uw geld niet van de rekening en stort u niet bij.
  • U kunt meerdere RenteVast Rekeningen openen. Met verschillende looptijden.
  • Aan het eind van de periode wordt uw geld en de opgebouwde rente teruggestort op uw RentePlús Rekening.

Bekijk de Veelgestelde Vragen over de RenteVast Rekening.

Online openen

De RentePlús Rekening en RenteVast Rekening van Centraal Beheer Achmea regelt u op deze website. U hoeft alleen een kopie van uw paspoort of identiteitskaart op te sturen. Heel simpel.

Online beheren

Als u uw RentePlús Rekening of RenteVast Rekening eenmaal heeft geopend, kunt u via Mijn Verzekeringsmap, uw persoonlijke pagina op centraalbeheer.nl, uw saldo en de rentebijschrijvingen zien. Centraal Beheer Achmea schrijft maandelijks de rente bij (in plaats van bijvoorbeeld jaarlijks). U ziet de nieuwe bijschrijving telkens op de vierde werkdag van de maand op uw rekening staan. Aan het eind van de looptijd wordt uw spaargeld en de opgebouwde rente teruggestort op uw RentePlús Rekening.

Meerdere spaarrekeningen

Met een RentePlús Rekening heeft u één van de hoogste rentes van Nederland. Heeft u (een deel van) uw spaargeld niet nodig? Dan kunt u het ook op een RenteVast Rekening zetten. Tegen een vaste rente zet u uw geld dan een bepaalde tijd opzij. U kunt het dan tijdelijk niet van uw rekening halen en in ruil daarvoor krijgt u een vaste rente. Om een RenteVast Rekening te openen, moet u wel eerst een RentePlús Rekening hebben. Vanaf deze rekening stort u het geld op uw RenteVast Rekening. U kunt zoveel RenteVast Rekeningen openen als u wilt.

Spaarrekening

De RentePlús Rekening is een spaarrekening met een van de hoogste rentes van Nederland. Die rente is variabel. U kunt altijd bij uw geld en regelt alles direct online. Deze rekening heeft geen minimum inleg.

Spaardeposito

De RenteVast Rekening van Centraal Beheer Achmea is een depositorekening. Dit is een spaarrekening waarop u uw geld voor een bepaalde tijd apart zet, tegen een vaste rente. U kunt minimaal € 500,- en maximaal € 250.000,- op een RenteVast Rekening zetten.

RentePlús Rekening en RenteVast Rekening

Voor een RenteVast Rekening heeft u een RentePlús Rekening nodig. Dit is de 'gewone' spaarrekening van Centraal Beheer Achmea. Vanaf deze rekening stort u het geld op uw RenteVast Rekening.

Bij het openen van uw RenteVast Rekening vragen wij u dan ook om eerst een RentePlús Rekening te openen. Binnen 2 dagen sturen wij u het rekeningnummer van uw RentePlús Rekening. Daarna kunt u geld op deze rekening zetten en vervolgens een RenteVast Rekening openen.

Al 250.000 spaarders

Centraal Beheer Achmea is al sinds 1909 een begrip in verzekeringen en bankzaken. Zo waren wij de een van de grootste aanbieders van bedrijfsspaarrekeningen zoals Spaarloon en Levensloop. Inmiddels hebben al 250.000 Nederlanders een spaarrekening bij Centraal Beheer Achmea.

Depositogarantiestelsel

Uw spaarrekening wordt via Centraal Beheer Achmea geopend bij Achmea Retailbank N.V.. Deze bank staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Dat betekent dat uw RentePlús Rekening en RenteVast Rekening onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank vallen. Dit stelsel garandeert dat u uw spaargeld terugkrijgt tot een bepaald bedrag als uw bank failliet gaat. Dit geldt alleen voor banken die onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank.

Het depositogarantiestelsel garandeert een bedrag van € 100.000,- per persoon per instelling (ongeacht het aantal rekeningen). Heeft u een en/of rekening van twee personen, dan geldt dit bedrag per persoon. Deze garantie geldt voor het totaal aan spaargeld dat u heeft bij Centraal Beheer Achmea, Avéro Achmea en FBTO.