Volg dit 5-stappenplan

Als uw telefoon gestolen is in het buitenland

Leen een telefoon en bel uw eigen nummer. Met een beetje geluk hoort u ‘m in de buurt overgaan. Of neemt er iemand op die uw telefoon heeft gevonden. Geen gehoor? Stuur dan een appje of SMS naar uw toestel. Zet daarin een telefoonnummer waarop u te bereiken bent.
Bijna alle telefoons hebben een ingebouwde functie om het toestel op afstand terug te vinden. En ook te blokkeren of de gegevens te wissen. U moet dan wel in de instellingen ‘zoek mijn telefoon’ aanzetten. Per telefoon of besturingssysteem gaat dat weer anders, bekijk per merk hoe u deze functie aanzet.
Neem contact op met de provider van uw abonnement. Vraag ze om uw nummer te blokkeren. Zo kan de dief geen torenhoge belkosten maken op uw telefoon. Tip: schrijf het nummer van uw provider voor u op vakantie gaat op een briefje en neem dat mee.  

U moet altijd aangifte doen bij de plaatselijke politie. Waarschijnlijk zullen ze u vragen om het IMEI- nummer van uw telefoon. Het slim om dit voordat u op reis gaat aan uzelf te mailen of op een briefje te schrijven. De makkelijkste manier om uw IMEI-nummer te vinden is door *#06# in te toetsen in het belmenu op uw telefoon.

Zorg dat u bij de politie een kopie van het proces verbaal krijgt. Dit document heeft u nodig voor uw reisverzekering.

Heeft u bij ons een reisverzekering? Laat ons dan weten dat uw telefoon gestolen is. U kunt het op 3 manieren doorgeven.

  • Bel ons op +31 (0)55 579 8250
  • Meld de diefstal van uw telefoon online
  • Geef het door via onze App

U heeft altijd een eigen risico van €50, - voor uw telefoon.