Vriendengroep op vakantie op mobiel

Telefoon gestolen op vakantie? Een stappenplan

Op een terrasje zit u heerlijk te genieten van uw vakantie. U appt een jaloersmakende foto van het uitzicht naar de thuisblijvers. Dan stopt u uw telefoon in uw tas… die weggegrist wordt door een dief! 

Vakantie 23 apr 2018 3 minuten

Kom meteen in actie

Denk niet ‘ik kan er nu toch niets meer aan doen’ als u merkt dat uw telefoon gestolen is. Maar kom meteen in actie! Begin met stap 1 van het stappenplan. Dan heeft u nog een kans om uw telefoon terug te vinden en uw vakantiefoto’s te redden. Wacht niet tot het te laat is.

Maak het ze niet makkelijk

Leg uw telefoon niet zomaar ergens neer. Stop ‘m diep in uw broekzak of uw tas. Zakkenrollers grissen uw telefoon sneller weg dan u denkt. Ook gebruiken ze slimme trucjes. Zoals de krantentruc: achter een krant verbergen ze de hand waarmee ze in uw tas grabbelen.

Volg dit 5-stappenplan

Als uw telefoon gestolen is in het buitenland

Leen een telefoon en bel uw eigen nummer. Met een beetje geluk hoort u ‘m in de buurt overgaan. Of neemt er iemand op die uw telefoon heeft gevonden. Geen gehoor? Stuur dan een appje of SMS naar uw toestel. Zet daarin een telefoonnummer waarop u te bereiken bent.
Bijna alle telefoons hebben een ingebouwde functie om het toestel op afstand terug te vinden. En ook te blokkeren of de gegevens te wissen. U moet dan wel in de instellingen ‘zoek mijn telefoon’ aanzetten. Per telefoon of besturingssysteem gaat dat weer anders, bekijk per merk hoe u deze functie aanzet.
Neem contact op met de provider van uw abonnement. Vraag ze om uw nummer te blokkeren. Zo kan de dief geen torenhoge belkosten maken op uw telefoon. Tip: schrijf het nummer van uw provider voor u op vakantie gaat op een briefje en neem dat mee.  

U moet altijd aangifte doen bij de plaatselijke politie. Waarschijnlijk zullen ze u vragen om het IMEI- nummer van uw telefoon. Het slim om dit voordat u op reis gaat aan uzelf te mailen of op een briefje te schrijven. De makkelijkste manier om uw IMEI-nummer te vinden is door *#06# in te toetsen in het belmenu op uw telefoon.

Zorg dat u bij de politie een kopie van het proces verbaal krijgt. Dit document heeft u nodig voor uw reisverzekering.

Heeft u bij ons een reisverzekering? Laat ons dan weten dat uw telefoon gestolen is. U kunt het op 3 manieren doorgeven.

  • Bel ons op +31 (0)55 579 8250
  • Meld de diefstal van uw telefoon online
  • Geef het door via onze App

U heeft altijd een eigen risico van €50, - voor uw telefoon.

Ga goed voorbereid op reis

Als u pech heeft bent u nog meer kwijt dan uw telefoon. Uw portemonnee of paspoort bijvoorbeeld. Dan bent u in 1 keer ook uw reisgegevens en toegang tot uw geld kwijt. Schrijf daarom voordat u weggaat de belangrijkste nummers op een briefje. Zoals uw paspoortnummer, de boekingsgegevens van de reis, en het telefoonnummer van uw bank.

Beveilig uw telefoon 

Ons hele leven staat op onze telefoon: foto’s, bankgegevens, social media, persoonlijke gegevens en nog veel meer. Het zou vreselijk zijn als de dief ook nog eens uw hele leven kan bekijken. Zorg er daarom voor dat niemand zomaar bij uw persoonlijke gegevens kan.