Onderweg
Onderweg

Schadevrije jaren motor naar autoverzekering?

Met een goede motorverzekering trekt u er fijn op uit. Maar wat als u de sleutels van uw stalen ros aan de spreekwoordelijke wilgen hangen? Tijdelijk of voor altijd. Mag u de schadevrije jaren van uw motorverzekering meenemen naar uw autoverzekering?

  • 4 sep 2017
  • 2 minuten
  • 0

Uw schadevrije jaren motor gebruiken voor autoverzekering

U had uw motor altijd goed verzekerd. En u had zelden of nooit schade aan uw motor. Als u dan uw motor verkoopt en een auto koopt, kunt u de schadevrije jaren van uw motorverzekering meenemen naar uw auto. Wel zo voordelig. U krijgt direct korting op de premie van uw autoverzekering. Maar hoe werkt dit precies?

Premie autoverzekering wordt lager door schadevrije jaren motor

Schadevrije jaren bouwt u op als u een auto- of een motorverzekering heeft en geen schade rijdt. Schadevrije jaren zorgen ervoor dat de premie van uw motor- of autoverzekering lager wordt. Ieder jaar zonder schade is een schadevrij jaar. Op voorwaarde dat de motor- of autoverzekering op uw naam staat. De schadevrije jaren van uw motor worden vastgelegd bij Roy-Data. Dit is een centrale database waar alle verzekeraars de schadevrije jaren kunnen opvragen.

Laatste artikelen

File op de weg

Motorrijders tussen de file door. Mag dat?

Lees meer
Stel in auto

Baby op komst: tijd voor een nieuwe auto?

Lees meer
Ruitschade auto

Ruitschade: wat moet u wel en niet doen?

Lees meer

Kies de schadevrije jaren

Motor én auto? Schadevrije jaren gelden voor 1 verzekering. Bereken voor welke verzekering het voordeliger is om de schadevrije jaren te gebruiken. Na 3 jaar vervallen uw schadevrije jaren. Bent u bij Centraal Beheer verzekerd? Op de premiespecificatie ziet u hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Motorrijder