Onderweg

Schadevrije jaren motor naar autoverzekering?

Onderweg

Met een goede motorverzekering trekt u er fijn op uit. Maar wat als u de sleutels van uw stalen ros aan de spreekwoordelijke wilgen hangen? Tijdelijk of voor altijd. Mag u de schadevrije jaren van uw motorverzekering meenemen naar uw autoverzekering?

14 jun 2019
2 minuten

Uw schadevrije jaren motor gebruiken voor autoverzekering

U had uw motor altijd goed verzekerd. En u had zelden of nooit schade aan uw motor. Als u dan uw motor verkoopt en een auto koopt, kunt u de schadevrije jaren van uw motorverzekering meenemen naar uw auto. Wel zo voordelig. U krijgt direct korting op de premie van uw autoverzekering. Maar hoe werkt dit precies?

Premie autoverzekering wordt lager door schadevrije jaren motor

Schadevrije jaren bouwt u op als u een auto- of een motorverzekering heeft en geen schade rijdt. Schadevrije jaren zorgen ervoor dat de premie van uw motor- of autoverzekering lager wordt. Ieder jaar zonder schade is een schadevrij jaar. Op voorwaarde dat de motor- of autoverzekering op uw naam staat. De schadevrije jaren van uw motor worden vastgelegd bij Roy-Data. Dit is een centrale database waar alle verzekeraars de schadevrije jaren kunnen opvragen.

Kies de schadevrije jaren

Motor én auto? Schadevrije jaren gelden voor 1 verzekering. Bereken voor welke verzekering het voordeliger is om de schadevrije jaren te gebruiken. Na 3 jaar vervallen uw schadevrije jaren. Bent u bij Centraal Beheer verzekerd? Op de premiespecificatie ziet u hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Motorrijder