Onderweg
Onderweg

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

U heeft schade gereden met uw auto. Gelukkig is het maar blik! U meldt de schade bij de Autoverzekering. De bumper is al snel gemaakt. En er is een bedrag uitgekeerd. Maar wat gebeurt er met de premie van uw autoverzekering?

  • 4 dec 2018
  • 2 minuten
  • 0

De gevolgen voor de no-claimkorting

Verzekeraars houden schadevrije jaren bij op de bonus-malusladder. Uw plek op de ladder bepaalt hoeveel no-claimkorting u krijgt. 1 jaar geen schade? Dan stijgt u een trede. Maar na sommige schades daalt u op de ladder. Bekijk hieronder welke schade gevolgen heeft voor uw no-claimkorting:

Bonus-Malus infografic

Laatste artikelen

Verkeersboete Duitsland

Hoe zit het met verkeersboetes in Duitsland?

Lees meer
Dief steelt auto

Vervangend vervoer na autodiefstal

Lees meer
Man controleert band

Bandenbewustzijn gaat met kleine stapjes vooruit

Lees meer

1 keer per jaar schade

U kunt bij uw Autoverzekering kiezen voor een no-claimbeschermer. Daarmee mag u 1 keer per jaar schade melden zonder gevolgen voor uw no-claimkorting. En dus voor uw premie. Maar uw aantal schadevrije jaren verandert wél. Verzekeraars houden het aantal schadevrije jaren bij in een landelijke database: Roy-data.

Slim omgaan met schade

Schade aan uw of andermans auto is natuurlijk vervelend. Maar geen reden tot paniek. Vraag bij het melden van de schade meteen naar de gevolgen voor uw premie. Bereken ook of het misschien voordelig is om de schade zelf te betalen. Want dan blijft uw plek op de bonus-malusladder gelijk. En uw premie dus ook.