Onderweg
Onderweg

Zo wordt uw autoverzekeringspremie bepaald

Bij het afsluiten van een autoverzekering let u natuurlijk op de premie. De premie van een autoverzekering verschilt niet alleen per persoon, maar ook per auto. Wat bepaalt de premie? Wij zochten het voor u uit.

  • 29 jan 2020
  • 2 minuten
  • 0

Deze factoren bepalen premie

Hoe groter het risico, hoe hoger de premie. Het telt bijvoorbeeld mee of u een zware of snelle auto heeft en of u eerder veel schades heeft gehad. Verder bepaalt onder meer de dagwaarde van uw auto de premie van uw autoverzekering. Ook uw leeftijd speelt mee bij het bepalen van de hoogte van de premie.

Premie jongeren is hoger

Stel: een 18- en een 42-jarige hebben allebei 0 schadevrije jaren en precies dezelfde. Toch is de premie van de autoverzekering van 42-jarige lager dan die van de 18-jarige. Hoe komt dit? Uit onderzoek blijkt dat jongere bestuurders vaker schade hebben dan iets oudere bestuurders. Dat brengt hogere kosten met zich mee. Daarom betalen jongeren meer voor hun autoverzekering.

Premie WA is het laagst

Iedereen in Nederland moet zijn of haar auto minimaal voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekeren. Ook kunt u kiezen uit de dekkingen WA + Beperkt Casco en All Risk. De premie van een WA verzekering is lager dan die van een WA + Beperkt Casco en All Risk verzekering. De meeste mensen met een auto van 10 jaar of ouder kiezen trouwens voor een WA verzekering.

Laatste artikelen

Verkeersboete Duitsland

Hoe zit het met verkeersboetes in Duitsland?

Lees meer
Man controleert band

Bandenbewustzijn gaat met kleine stapjes vooruit

Lees meer

Op vakantie met de auto? Dit moet mee

Lees meer