VvE verzekering

VvE verzekering

Bescherm uw appartementen­­complex en bewoners

  • U stemt uw verzekeringspakket af op uw wensen
  • Wij regelen het herstel of keren het schadebedrag uit
  • Bij schade of problemen bereikt u ons 24/7

Wat zijn VvE verzekeringen?

U heeft een VvE verzekering nodig als u in een gebouw met meer appartementen woont. Hebben deze appartementen verschillende eigenaren? Dan vormt u samen de ‘Vereniging van Eigenaren’ (VvE).

Iedere eigenaar betaalt een bijdrage voor gemeenschappelijke kosten. Hieronder valt ook de premie van een VvE verzekering: een verzekering die de VvE afsluit en die het gebouw en de bewoners beschermt tegen de financiële gevolgen bij schade. Appartement­eigenaren kunnen deze verzekering niet individueel afsluiten.

Kies de verzekering die het beste past bij uw VvE

Als VvE wilt u uw appartementengebouw en de bewoners beschermen tegen financiële gevolgen bij schade. Met de VvE verzekering van Centraal Beheer regelt u dit goed. Wij helpen u altijd als dat kan. En zorgen voor de beste oplossing bij schade of problemen.

Wat verzekert u voor uw Vereniging van Eigenaren? 

Ons basispakket van de Vereniging van Eigenaren verzekeringen is altijd een opstalverzekering VvE én een aansprakelijkheids­verzekering VvE. Wilt u ook andere risico’s verzekeren? Dat kan natuurlijk. U kiest zelf wat voor uw VvE het beste is. Zo heeft u altijd een verzekering op maat. 

Verplicht

Opstalverzekering VvE

Verzeker schade aan uw appartementen­gebouw. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door storm, water, brand of een inbraak. Dat neemt u veel zorg uit handen. 

Verplicht

Aansprakelijk­heids­­verzekering VvE

Verzeker schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld door dakpannen die wegwaaien door een storm. Zowel bewoners als bezoekers zijn verzekerd.

Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering VvE

Verzeker het risico dat u als VvE-bestuurder loopt met uw privévermogen. Bijvoorbeeld bij schade door een verkeerde beslissing van het VvE-bestuur. Of fraude door een medebestuurslid.

Rechtsbijstand­verzekering VvE

Verzeker de kosten voor juridische hulp. Voor als uw VvE in conflict raakt. Bijvoor­beeld met een aannemer die zijn werk niet goed gedaan heeft. Wij regelen dan deskundige juridische hulp. 

Inboedelverzekering VvE

Verzeker schade aan de gezamenlijke inboedel van uw VvE. Bijvoorbeeld de spullen in de gezamenlijke ruimtes die door de VvE zijn aangeschaft. Dan krijgt u bij storm, brand of waterschade uw gezamenlijke inboedel vergoed.  

De voordelen van onze VvE verzekeringen

  • 8% premiekorting als u aangesloten bent bij VvE Belang
  • Uw verzekeringen vindt u overzichtelijk in Mijn Centraal Beheer
  • Meld uw schade gemakkelijk en snel. Online of telefonisch

Zijn VvE verzekeringen verplicht?

VvE specialist Monique Schimmel: “Er zijn 2 verplichte VvE verzekeringen. De Opstalverzekering -of gebouwenverzekering- en de Aansprakelijkheids­verzekering. In de video vertel ik u waarom deze verplicht zijn en welke risico’s u verzekert.”

VvE specialist Monique Schimmel (videostill)

In deze video legt Monique in 2 minuten uit welke VvE verzekeringen verplicht zijn.

Handboek Praktisch over VvE's

Met dit boek ‘Praktisch over VvE’s’ biedt Centraal Beheer het bestuur en de leden van Verenigingen van Eigenaren inzicht in zaken die belangrijk zijn voor een VvE.

Bedankt

Vragen die onze VvE specialisten vaak krijgen

Uw VvE moet in elk geval een opstalverzekering VvE en een aansprakelijkheids­verzekering VvE hebben. Er zijn meer verzekeringen die voor úw VvE belangrijk kunnen zijn. Deze keuze maakt u zelf.
De VvE betaalt het eigen risico, maar daar kunt u natuurlijk zelf afspraken over maken met alle eigenaren. Bij onze VvE verzekeringen kiest u zelf het eigen risico. Dat is bijvoorbeeld bij de Opstalverzekering of Inboedelverzekering maximaal € 5.000,- per schade.  
Een schade meldt u eenvoudig online, via onze virtuele assistent of telefonisch. U bereikt ons 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Meer informatie over de VvE verzekering (en de VvE meerkeuzepolis) vindt u in onze polisvoorwaarden.
Schade melden
Ja, dat kan als de VvE is ingeschreven bij de KvK. 
Ja. Stel u bent samen met anderen eigenaar van een aandeel in een terrein. Bijvoorbeeld een parkeerterrein. Dit mandelig stuk terrein kan de beheervereniging verzekeren. Neem hiervoor contact met ons op. Onze VvE-specialisten helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen

KvK nummer

Sinds 1 juli 2008 moeten alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit geldt dus ook voor een VvE. Is uw VvE opgericht vóór 1972? Dan hoeft u de VvE niet in te schrijven. Bel dan met 1 van onze VvE specialisten.

Herbouwwaarde

De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om het gebouw in oorspronkelijke staat te herstellen. Dit staat los van de marktwaarde of verkoopwaarde.

U vindt de herbouwwaarde op uw bestaande polis.

  • U kunt ook de herbouwwaarde schatten door bijvoorbeeld deze herbouwwaardemeter in te vullen.
  • U kunt de herbouwwaarde laten bepalen door Centraal Beheer. Dan krijgt u een garantie tegen onderverzekering. Blijkt bij schade dat de herbouwwaarde door ons te laag is ingeschat? Dan krijgt u toch het hele schadebedrag uitbetaald. Zo loopt u geen risico. Dat is een gerust gevoel.
  • Heeft uw VvE een waardebepaling van een andere verzekeraar? En is die niet ouder dan 3 jaar? Ook dan is garantie tegen onderverzekering mogelijk.

Schadeverleden van uw Vereniging van Eigenaren

Voor het online afsluiten van uw VvE verzekering heeft u ook het schadeverleden van uw VvE nodig. Het schadeverleden van uw VvE kunt u opvragen bij de verzekeraar waar uw VvE nu verzekerd is.

U kunt het verduurzamen van uw VvE goed combineren met het groot onderhoud van het gebouw. Bij­voorbeeld om het wooncomfort te verhogen, energieverspilling terug te brengen of de waarde van het complex te verhogen.

De situatie en de mogelijkheden zijn voor elke VvE anders. Als VvE-bestuurder, bewoner of beheerder heeft u waarschijnlijk veel vragen. Welke stappen zet u bijvoorbeeld in welke volgorde? Wie kan u hierbij helpen? Wat levert het op? Hoe blijft het betaalbaar? En hoe maakt u de juiste keuzes?

Centraal Beheer maakt het u gemakkelijk. Met informatie en een netwerk van partners om het voor u op te lossen. Verduurzaam uw VvE


U kunt geen VvE verzekering afsluiten als de VvE niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds 1 juli 2008 moeten alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland zich inschrijven bij de KvK. Dit geldt dus ook voor een VvE. Is uw VvE opgericht vóór 1972? Dan hoeft u de VvE niet in te schrijven.

Onze VvE verzekering afsluiten

Heeft u vragen over de premieberekening van onze VvE verzekering? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een offerte? Of het afsluiten van een polis? Neem dan gerust contact met ons op. Onze VvE-specialisten helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of stuur een e-mail naar vve.beheer@centraalbeheer.nl.

Extra diensten voor uw VvE

Verduurzamen van uw VvE

Waar begint u bij het verduurzamen van uw VvE? Centraal Beheer helpt u van inzicht tot uitvoering als het gaat om VvE verduurzamen. Bekijk de mogelijkheden

VvE verzekering Centraal Beheer

Monique Schimmel, VvE specialist bij Centraal Beheer, beantwoordt veelgestelde vragen over VvE verzekeringen.