Waterschade 

Mobiele telefoon

Tijdens een hoosbui naar huis fietsen. Even snel naar het toilet. Dan is uw broekzak geen beste plek voor uw telefoon. Vaak eindigt dit in een waterballet. Waar moet u nog meer op letten? En wat moet u doen bij waterschade?

Badkamer: verboden toegang

Gezellig een muziekje aan tijdens het douchen. Veel mensen nemen daarom hun mobiele telefoon mee in de badkamer. Ons advies: niet doen! Vochtige ruimtes zijn niet goed voor een mobiele telefoon. De waterdamp trekt namelijk snel in het toestel. Dus toch maar weer zelf zingen onder de douche!

let op de de temperatuur

Laat uw telefoon niet te snel afkoelen of opwarmen. Stop dus na een zomermiddag op het strand uw toestel niet samen met een ijskoud flesje water in uw tas. Of leg het vanuit een koude auto niet direct thuis naast de verwarming. Door grote temperatuurverschillen kan er waterdamp in uw toestel komen.

Volg de stappen

Als u toch nattigheid voelt.
Dan kan er kortsluiting ontstaan. Dus, zo snel mogelijk alles uitzetten. Zo voorkomt u verdere schade.
Haal deze onderdelen uit uw telefoon en maak ze voorzichtig droog.
Ga niet aan de slag met een föhn. Door de warmte kan er nog meer schade ontstaan. Bovendien blaast u met een föhn het water nog verder het toestel in.
Rijst zorgt ervoor dat het vocht uit uw toestel verdwijnt.
Ziet u nog steeds sporen van water? Wacht dan nog even. Na het droogproces komt het spannende moment. Zal uw mobiele telefoon het weer doen? Wij hopen dat onze 5 stappen hebben gewerkt!

Waterschade

Neemt uw mobiel per ongeluk een duik in uw toilet? Met de all riskdekking van de Inboedelverzekering vergoeden we schade als uw mobiel thuis beschadigd is. Valt hij buiten in het water? Schade buiten uw huis verzekert u met een Kostbaarheden Buitenshuisverzekering. Er is in beide situaties een eigen risico van € 100,-.

Lees meer telefoontips

Uw mobiele telefoon en water: een gevaarlijke combinatie. Met onze tips bent u beter voorbereid. Zorg ook goed voor de batterij van uw telefoon. En lees onze tips in ‘Verlies of diefstal van uw mobiele telefoon’.