test

Eigenaarsbelangverzekering

Voor verbeteringen aan uw huurwoning of koopappartement

 • Schade aan onderdelen die u verbeterde aan uw woning
 • Bijvoorbeeld een nieuwe keuken, houten vloer of lichtkoepel
 • Eigenaarsbelang is standaard meeverzekerd op onze Inboedelverzekering
Binnen 1 minuut berekend
Eigenaarsbelang betekent dat u eigenaar bent van onderdelen van de woning die u huurt. Of van het appartement dat u kocht. Het gaat om onderdelen van de woning die u of de vorige bewoner verbeterde. Bijvoorbeeld de nieuwe keuken of badkamer die u plaatste. Of de nieuwe tegels of pergola in de tuin. Deze verbeteringen vallen vaak niet onder de opstalverzekering van uw verhuurder of van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Daarom sluiten sommige mensen een eigenaarsbelangverzekering af. Bij ons hoeft dat niet. Uw eigenaarsbelang is standaard meeverzekerd met onze uitgebreide Inboedelverzekering.

Inboedelverzekering

Verzeker uw losse spullen in uw huis en tuin tegen schade door inbraak, brand, storm en water. Uw spullen zijn ook verzekerd als u uw woning verhuurt of als u in een recreatiewoning of stacaravan woont.

Verzekerd

 • Schade door brand, inbraak, diefstal, storm en neerslag
 • Losse spullen in uw woning en schuur tot € 200.000,- per voorwerp.
 • Verbetering die u deed aan uw huurwoning. Zoals een keuken of vloer die u kocht.
 • Spullen die u leent van een ander.
 • Schade door overstroming secundaire waterkering.

Niet verzekerd

 • Bij ernstige schuld aan de schade.
 • Schade door normaal gebruik. Zoals een kras, deuk of vlek.
 • Slecht onderhoud of een constructiefout.
 • Fraude en misbruik door u of een andere verzekerde persoon.
 • Schade aan elektrische apparaten door kortsluiting.
 • Schade door overstroming primaire waterkering.
In  de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Inboedelverzekering.
Met het informatiedocument kunt u onze Inboedelverzekering makkelijk vergelijken.

Alles over uw Inboedelverzekering

Denk aan een nieuwe keuken die u plaatst, een tuinpad dat u aanlegt of uw vaste buitenkeuken. Deze onderdelen zijn uw eigendom. Schade aan deze onderdelen door bijvoorbeeld brand, inbraak of een overstroming zijn vaak niet verzekerd met de opstalverzekering van uw verhuurder. U kunt schade en diefstal aan de verbeteringen verzekeren met onze Inboedelverzekering. Een losse eigenaarsbelangverzekering is niet meer nodig.
Inboedelverzekering
De Vereniging van Eigenaars (VvE) heeft vaak een Opstalverzekering voor de gemiddelde waarde van de appartementen. Uw woning kan meer waard zijn doordat u bijvoorbeeld uw badkamer, keuken of tuin verbeterde. Schade aan deze verbeteringen is niet verzekerd met de opstalverzekering van de VvE. U kunt schade en diefstal aan de verbeteringen verzekeren met onze Inboedelverzekering. Een losse eigenaarsbelangverzekering is niet meer nodig.

Heb ik een eigen risico als ik schade heb?

Uw eigenaarsbelang is standaard meeverzekerd met onze Inboedelverzekering. Bij het afsluiten van uw Inboedelverzekering bepaalt u zelf of u een eigen risico wilt. Kiest u voor een eigen risico dan betaalt u minder premie. U kunt kiezen uit een eigen risico van € 0,-, € 100,- of € 200,-.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekering vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.

Bekijk de premie van onze Inboedelverzekering. En kies de beste dekking voor uw situatie. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico.

Binnen 1 minuut berekend