Eigenaarsbelangverzekering

Voor verbeteringen aan uw huurwoning of koopappartement

 • Schade aan onderdelen die u verbeterde aan uw woning
 • Bijvoorbeeld een nieuwe keuken, houten vloer of lichtkoepel
 • Verbeteringen die de vorige bewoner deed zijn ook verzekerd
test
Eigenaarsbelang betekent dat u eigenaar bent van onderdelen van de woning die u huurt. Of van het appartement dat u kocht. Het gaat om onderdelen van de woning die u of de vorige bewoner verbeterde. Bijvoorbeeld de nieuwe keuken of badkamer die u plaatste. Of de nieuwe tegels of pergola in de tuin. Deze verbeteringen vallen vaak niet onder de opstalverzekering van uw verhuurder of van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Daarom sluiten sommige mensen een eigenaarsbelangverzekering af. Bij Centraal Beheer hoeft dat niet. Uw eigenaarsbelang is standaard meeverzekerd met onze uitgebreide Inboedelverzekering.

Bekijk hoe u uw eigenaarsbelang verzekert met onze Inboedelverzekering

Met de Inboedelverzekering verzekert u ook verbeteringen aan uw huurwoning of koopappartement. Zoals een keuken, badkamer of vaste houten vloer. Maar ook zaken die u in de tuin verbeterde zoals nieuwe bestrating of een vaste buitenkeuken.

Wel verzekerd

 • Schade aan onderdelen van de woning waarvan u de eigenaar bent.
 • U of de vorige bewoner plaatste deze onderdelen.
 • Schade door brand, blikseminslag, storm en neerslag.
 • Schade door inbraak, diefstal en vandalisme.
 • Schade door water, stoom, olie, lekkende leiding, ontploffing en botsingen.

Niet verzekerd

 • Bij ernstige schuld aan de schade.
 • Als u de woning gebruikt voor iets anders dan wonen.
 • Slecht onderhoud of een bouwfout.
 • Schade aan elektrische apparaten door kortsluiting.
 • Kosten om de woning op te leveren zoals in het huurcontract staat.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Inboedelverzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze Inboedelverzekering makkelijk vergelijken.

Alles over uw Inboedelverzekering

Denk aan een nieuwe keuken die u plaatst, een tuinpad dat u aanlegt of uw vaste buitenkeuken. Deze onderdelen zijn uw eigendom. Schade aan deze onderdelen door bijvoorbeeld brand of inbraak zijn vaak niet verzekerd met de opstalverzekering van uw verhuurder. U kunt schade en diefstal aan de verbeteringen verzekeren met onze Inboedelverzekering. Een losse eigenaarsbelangverzekering is niet meer nodig.
Inboedelverzekering
De Vereniging van Eigenaars (VvE) heeft vaak een Opstalverzekering voor de gemiddelde waarde van de appartementen. Uw woning kan meer waard zijn doordat u bijvoorbeeld uw badkamer, keuken of tuin verbeterde. Schade aan deze verbeteringen is niet verzekerd met de opstalverzekering van de VvE. U kunt schade en diefstal aan de verbeteringen verzekeren met onze Inboedelverzekering. Een losse eigenaarsbelangverzekering is niet meer nodig.

Heb ik een eigen risico als ik schade heb?

Uw eigenaarsbelang is standaard meeverzekerd met onze Inboedelverzekering. Bij het afsluiten van uw Inboedelverzekering bepaalt u zelf of u een eigen risico wilt. Kiest u voor een eigen risico dan betaalt u minder premie. U kunt kiezen uit een eigen risico van € 0,-, € 100,- of € 200,-.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.
Sloot u een woonverzekering af voor 9 oktober 2017 en bent u nog niet verlengd?
Dan geldt voor u andere informatie. Lees hier wat precies verzekerd is met uw woonverzekering.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekering vergelijken.

Bekijk informatiedocument

Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.