Bonus-maluskorting Autoverzekering

Check uw kortingspercentage

Voor uw Autoverzekering, Motorverzekering of Camperverzekering geldt de bonus-maluskorting. Bonus betekent korting en malus betekent toeslag. Hoe minder schade u claimt, hoe hoger uw kortingspercentage is. Heeft u schade en claimt u deze? Dan kan uw kortingspercentage dalen.

Als u geen schade claimt bouwt u schadevrije jaren op

Voor elk jaar dat u geen schade claimt bouwt u een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger uw kortingspercentage is. Als u schade heeft en deze claimt, daalt u op de bonusmalus-ladder. Uw premie gaat dan meestal omhoog.

Met de No-claimbeschermer behoudt u uw bonus malus trede of kortingspercentage als u 1 keer per jaar een schade meldt

Wij vergoede uw schade en uw trede of kortingspercentage blijft gelijk. Als u de No-claimbeschermer van uw polis haalt, dan verliest u bij een volgende schade bonus malus treden. Uw bonus malus trede bepaalt het kortingspercentrage dat u krijgt.

Bekijk bij welke schade u terugvalt op de bonus-malusladder

U valt terug

U valt NIET terug

WA
Aanrijding *
Vandalisme *
Brand
Storm
Natuurgeweld
Diefstal
Inbraak
Ruitschade
* Is de schuldige tegenpartij bekend? En hebben we de schade verhaald? Dan valt u niet terug. Verhalen van schade betekent dat wij het uitbetaalde schadebedrag terug hebben gekregen.

Zo werkt Bonus-malus

Uw bonus malus trede bepaalt de korting of toeslag op uw premie. U krijgt het kortingspercentage dat hoort bij uw bonus malus trede. Staat er een - voor het kortingspercentage? Dan is dit een toeslag. De kortingspercentages van de Bonus Malus tabel kunnen jaarlijks worden aangepast.
Uw starttrede is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Als wij geen schade betalen, dan stijgt u in bonus malus trede vanaf het volgende verzekeringsjaar (bonus). Als wij schade betalen, dan daalt u in bonus malus treden vanaf het volgende verzekeringsjaar (malus).

Wilt u weten welke premie u betaalt bij het aantal schadevrije jaren dat u heeft? Doe de premieberekening.

Binnen 1 minuut berekend