Uw auto accessoires zijn meeverzekerd

Kiest u voor een autoverzekering, dan wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Wist u dat veel verzekeraars de accessoires niet standaard meeverzekeren? Bij Centraal Beheer verzekert u standaard uw accessoires mee met de WA+ Beperkt Casco en de All Risk Autoverzekering. Uw auto accessoires zijn dus onbeperkt meeverzekerd.

Welke auto accessoires zijn verzekerd?

Accessoires zijn alle onderdelen die u of de vorige eigenaar gemonteerd heeft aan de auto. Die zijn dus aangebracht nadat de auto de fabriek verlaten heeft. Bijvoorbeeld: een alarminstallatie, lichtmetalen velgen, een ingebouwde autoradio, leren bekleding of een trekhaak. 

Uw bagage is ook verzekerd

Alle zaken die niet vast aan de auto zijn gemonteerd vallen onder de bagage. Uw bagage is maximaal verzekerd voor € 250,-. Enkele voorbeelden van bagage zijn kleding en losse navigatieapparatuur.

Balen. We betalen soms niet

Bij Centraal Beheer bent u natuurlijk goed verzekerd. Toch zijn er dingen die niet verzekerd zijn. Bijvoorbeeld:

  • De accu voor een elektrische auto (bij huur of lease van de accu).
  • Accessoires die wettelijk niet zijn toegestaan, bijvoorbeeld een radarverklikker.

Schade aan accessoires

Bij schade aan uw accessoires gelden dezelfde regels als bij schade aan uw auto. Heeft u schade aan uw lichtmetalen velgen? Of hebben dieven uw autoradio te pakken? Dan gelden dezelfde voorwaarden als bij schade aan uw auto. Is uw auto niet meer te repareren (total loss) en krijgt u alleen de dagwaarde van de auto vergoed? Dan krijgt u dit ook voor de accessoires. Wordt de schade gerepareerd? Dan worden ook de reparatiekosten van uw auto-accessoires vergoed.