Gaat u verhuizen?

Alles goed geregeld

Een ander huis?

Wij helpen u graag

Is uw nieuwe huis een slag groter of juist kleiner? Op het platteland of in de stad? Een mooi appartement of een vrijstaand huis? Waar u ook naar toe verhuist. Er komt veel op u af om te regelen.

Hier moet u aan denken

Bij een verhuizing veranderen uw Inboedelverzekering en Opstalverzekering niet vanzelf mee. Graag nemen wij de verzekeringen met u door zodat ze weer passen bij uw nieuwe situatie.
Bij een verhuizing verandert er vaak meer dan alleen een andere woning. Misschien heeft u een nieuwe baan, gaan uw kinderen uit huis of koopt u een andere auto. Een verhuizing is daarom een goed moment om uw verzekeringen eens goed te bekijken.

Is de tijd van schilderen en klussen voorbij? Dan kan uw verhuizing beginnen! Maar tijdens een verhuizing gaat weleens iets stuk. Wat is er dan verzekerd en wat moet u zelf regelen?

U huurt een verhuisbedrijf in

Een erkend verhuisbedrijf is verzekerd voor schade en diefstal tijdens een verhuizing of bij tijdelijke opslag van uw spullen. Check daarom van tevoren of uw verhuizer dit ook goed voor u regelt. En wat de voorwaarden zijn.

U regelt zelf de verhuizing

U bent zelf verantwoordelijk als er iets gebeurt met uw spullen. Vraag daarom op tijd bij uw verzekeraar wat er wel en niet tijdens de verhuisdag verzekerd is.

U krijgt hulp van familie of vrienden

Maakt een vriend of familielid per ongeluk iets stuk tijdens het verhuizen? Dan kunnen zij dit regelen met hun eigen aansprakelijkheidsverzekering. Er geldt vaak wel een maximum bedrag. Bij Centraal Beheer geldt een maximum van € 12.500,-.
Schilderen en klussen in uw nieuwe huis. En uw oude huis leeghalen en schoonmaken. Tijdens een verhuizing bent u vaak een tijdje in 2 huizen tegelijk bezig. En heeft u ook op 2 plekken waardevolle spullen. Hoe zorgt u ervoor dat u in deze periode goed verzekerd bent?

Check uw verzekering

Het is verstandig tijdelijk uw spullen in beide woningen te verzekeren. Verzekeraars bieden vaak een tijdelijke dekking op beide adressen. Zo hebben wij voor onze klanten een tijdelijke inboedelverzekering van 3 maanden. Zonder dat het iets extra’s kost. Check op tijd hoe dit bij uw verzekeraar is geregeld.

Heeft u een andere woning gekocht?

En heeft u uw oude woning nog niet overgedragen aan de nieuwe eigenaar? Zorg er dan wel voor dat u voor beide woningen een opstalverzekering heeft. Bij schade aan de woning zelf, zoals brand- of stormschade, bent u dan verzekerd.
Welke spullen gaan mee naar het nieuwe huis? Wat kan weg, wat ga ik verkopen? En waar heb ik nog even geen plek voor? Een verhuizing is een goed moment om dit uit te zoeken. Een tijdelijke opslagruimte is dan handig. Maar wat als er iets met mijn spullen gebeurt? Ben ik dan verzekerd?

Vraag het na bij uw verzekeraar

Bij de meeste inboedelverzekeringen is tijdelijke opslag van spullen meeverzekerd. Vraag daarom aan uw verzekeraar of dit ook voor u geldt!

Vaak is er wel een aantal regels:

  • De spullen die u tijdelijk ergens anders opslaat, zijn vaak tot een bepaalde periode meeverzekerd. Bij Centraal Beheer is dat maximaal 2 jaar.
  • Zorg voor een goed afgesloten ruimte. Bijvoorbeeld in een container bij een verhuisbedrijf, bij een gespecialiseerd opslagbedrijf of in een schuur bij een bewoonde woning.
  • Bewaart u uw spullen tijdelijk in het huis van familie of vrienden? Dan kunt u dit verzekeren op de inboedelverzekering van de eigenaar of huurder van dat huis.

Bijpassende producten

Inboedelverzekering

Verzeker uw spullen in uw huis en tuin. Bijvoorbeeld uw bank, laptop en sieraden. Maar ook uw fiets en gereedschap in de schuur. Zelfs als u uw woning verhuurt zijn uw spullen goed verzekerd.

Hulp nodig?

Juridisch advies bij een conflict met de aannemer of buren.

Gebruik onze Klushulp

Wilt u lekker aan de slag in uw nieuwe huis of tuin? Maar heeft u 2 linkerhanden? Of gewoon geen tijd of zin? Regel dan gemakkelijk online een lokale vakman via de Klushulp van Centraal Beheer. Wanneer het u uitkomt en zonder voorrijkosten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Verzeker de schade die u veroorzaakt aan een ander of aan de spullen van iemand anders. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering bent u goed verzekerd tot € 2.500.000,-.

Opstalverzekering

Verzeker schade aan uw koopwoning en tuin. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door brand of inbraak. Ook uw schuur, garage, carport en tuin zijn verzekerd. En zelfs uw bedrijfsruimte aan huis.