Nieuws

Vers van de groene pers

Ben je als eerste op de hoogte van het nieuws over duurzaamheid? Volg de laatste ‘groene’ nieuwsberichten van ANP op de voet. En mis nooit meer belangrijk nieuws over een duurzamere wereld.

Laatste nieuws

Van duurzaam wonen tot groen rijden. Lees hier de laatste nieuwberichten van ANP over duurzaamheid.

Nieuws

Bijna helft elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen

Nieuws

Uitstoot van broeikasgassen verder omlaag

Nieuws

Duurzaam rijden steeds belangrijker

Nieuws

Minder energie opgewekt in augustus

Nieuws

Afvalfonds: nog meer innamepunten voor statiegeldflessen nodig

Er moeten nog meer innamepunten komen voor kleine en grote plastic flessen met statiegeld, want de doelstelling voor het inzamelen van die flessen werd vorig jaar niet gehaald. Ook moet er meer gecommuniceerd worden over het inleveren van statiegeldflessen. Dat zegt het Afvalfonds Verpakkingen in zijn jaarverslag over 2022.

Nieuws

Minder muggen en wespen door hitte en achteruitgang insecten

De overlast van muggen en wespen is deze zomer minder dan in andere jaren. Dat komt volgens medisch entomoloog en muggendeskundige Bart Knols deels door de hete en droge junimaand, maar ook door de algemene achteruitgang van het aantal insecten. De biodiversiteit is volgens hem vergeleken met tien jaar geleden sterk achteruitgegaan. "Wespen bijvoorbeeld jagen op andere insecten. Als die er niet of maar heel weinig zijn, kunnen de wespen ook niet overleven. Het is een cascade-effect", aldus de wetenschapper.

""
Nieuws

Pricewise: meer consumenten willen Nederlandse groene stroom

Nieuws

TNO pleit voor investering in woningverduurzaming lage inkomens

""
Nieuws

IEA: wereldwijd meer duurzame energie, maar nog niet genoeg

Nieuws

Stroomprijzen in meerdere landen door wind tijdelijk onder nul

De elektriciteitsprijzen op de spotmarkt in tal van Europese landen zullen dit weekend onder nul dalen, omdat er overal veel wind is terwijl er in de zomer steevast ook veel energie opgewekt wordt met zonnepanelen.