Geschiedenis

Ruim 100 jaar Centraal Beheer

1909

De Coöperatieve Vereniging Centraal Beheer wordt opgericht door H.P.L.C. de Kruyff jr.


1920

Centraal Beheer speelt een grote rol in de vormgeving van de Nederlandse Sociale Zekerheid als uitvoeringsorganisatie van de ziektewet, ongevallenwet en kinderbijslagwet.


1953

De overheid verandert het sociale verzekeringsstelsel ingrijpend. Het GAK wordt opgericht. De sociale verzekeringen die Centraal Beheer regelde worden nu wettelijk verplicht. Groot gegroeid door deze verzekeringen, gaan we bijna ten onder aan ons eigen succes.


1956

Er wordt een nieuw bestaan opgebouwd met onder andere verzekeringen voor particulieren.


1970

De eerste werkgeverscollectiviteiten worden aangeboden.


1972

Het bedrijf breidt uit. Centraal Beheer verhuist van Amsterdam naar het moderne pand van architect Herman Hertzberger in Apeldoorn.


1978

Er wordt gestart met de directe verkoop van particuliere verzekeringen. Wij zijn de eerste in Nederland met een supercomputer en verkopen verzekeringen via postorders.


1985

We starten met de eerste ‘Even Apeldoorn bellen’ commercial: ‘Dinosaurus’.


1990

Begin jaren ‘90 spelen we goed in op de privatisering van de sociale zekerheid, zoals de WAO.


2001

Centraal Beheer gaat op in Achmea. Centraal Beheer is formeel geen bedrijf meer, maar een merk.


2013

We breiden verder uit en verhuizen naar de campus aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn.


2015

Centraal Beheer wordt steeds meer een financiële dienstverlener. We starten met de verkoop van de producten en diensten via intermediairs.


2016

Om te voorzien in de behoefte van werkgevers en pensioenfondsen aan nieuwe en digitale pensioenoplossingen wordt een algemeen pensioenfonds opgericht: Centraal Beheer APF. Wij blijven actief nieuwe producten en diensten ontwikkelen. Zo starten we met Open, een platform voor HR-vraagstukken.

2018

We helpen klanten met een oplossing als er iets mis gaat. Oók als ze hier niet verzekerd voor zijn. Met bijvoorbeeld RoadGuard bij pech onderweg. Of onze Schadeherstelservice voor niet verzekerde autoschade. En Juridische hulp, onafhankelijk juridisch advies tegen een vaste bedrag.

2020

We breiden onze dienstverlening verder uit. We helpen klanten bij het verduurzamen van hun woning. Denken mee over verschillende mobiliteitsoplossingen. En werken samen met bedrijven aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers.
Foto van het ontmoetingsgebouw bij Centraal Beheer