Ga op koopjesjacht

6 tips om unieke meubels te scoren

Er zijn ontzettend veel verschillende websites waar tweedehands meubels te koop worden aangeboden. Met als bekendste natuurlijk Marktplaats.nl. Verkopers laten mensen vaak bieden. Maar het kan ook wel eens goed uitpakken als u de verkoper een mailtje stuurt.

Wist u dat er op Facebook ook verkoopgroepen zijn? Zoek maar eens op 'tweedehands' en uw woonplaats.

Kringloopwinkels schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Typ 'kringloopwinkel' maar eens in op Google. Er zijn er meer in uw buurt dan u denkt. Loop daar regelmatig naar binnen want het aanbod wisselt snel. En als u iets ziet wat u wilt hebben: koop of reserveer het gelijk. Want het is zo verkocht. 

Het meubel is natuurlijk gebruikt. Dus controleer goed of alles nog werkt en heel is. Keer een stoel of een bank om en voel aan de vering. Open en sluit bij een kast alle deuren en lades en paar keer. Check tafels op wiebelende poten.

Als er een klein mankement is, kunt u het waarschijnlijk zelf wel repareren. Maar dan moet de verkoper wel iets van de prijs afdoen!

Meten is weten. Zorg dus dat u precies weet hoe groot de kast, de tafel of het bureau mag zijn. Zodat u niet thuiskomt met een meubelstuk dat niet door de deur past. Of veel te klein is. Mensen kunnen rare dingen kopen in een opwelling!

Soms heeft een meubel een kleine opknapbeurt nodig. Meestal is een nieuwe verflaag al genoeg. En soms moet u de oude laklagen eerst verwijderen. Het hoeft niet altijd heel ingrijpend te zijn. Met een paar nieuwe handgrepen ziet een oud ladekastje er al snel weer fris uit.

Tip: blijf realistisch. Als u 2 linkerhanden heeft, kunt u beter geen tafelbladen gaan verzagen.