Thuis

Tijdelijk 2 woningen: check uw verzekering

Thuis

Heeft u een andere woning gekocht? En is uw vorige woning nog niet verkocht? Regel op tijd de verzekeringen. Ook als u het huis even gaat verhuren. 

28 mei 2020
2 minuten

Uw oude woning staat leeg

Verhuist u? Meld de adreswijziging bij uw verzekeraar. Die kijkt met u hoe uw oude én nieuwe huis goed verzekerd zijn.  Check ook bij uw verzekeraar of in de voorwaarden hoe lang uw oude huis verzekerd blijft. Dat kan verschillen. Vaak verandert de dekking na een aantal maanden, als er niemand woont. Kijk hier op tijd naar, zodat u weet waar u aan toe bent. Laat liever geen kostbare spullen in de woning achter. En ga af en toe even kijken of alles nog goed is.

U verhuurt uw oude woning

Woont er (tijdelijk) iemand in uw oude huis? Zorg dan dat het goed geregeld is. Dit zijn 3 tips voor uw verzekeringen:

  • Meld de verhuur altijd bij uw verzekeraar (en hypotheekverstrekker!). Die weet dan dat er iemand anders in het huis woont. En kan met u kijken of het nodig is om uw verzekeringen te veranderen.
  • U blijft de eigenaar van de woning. Daarom moet u de opstalverzekering regelen.
  • Laat u spullen achter in het huis? Zoals vloerbedekking, meubels of spullen op zolder? Dan is een inboedelverzekering verstandig.
Stel aan het verhuizen

Zo werkt het bij Centraal Beheer

Bij leegstand veranderen de opstal- en inboedelverzekering na 90 dagen. Diefstal, vorst, vandalisme, relletjes en glasschade zijn dan bijvoorbeeld niet meer verzekerd. Wordt er brand gesticht? Dat is wel verzekerd. Na 2 jaar verandert de dekking opnieuw.