Thuis
Thuis

Hoe onderhoudt u ramen en dakkapellen?

U heeft het zo gedaan, de ramen en dakkapellen onderhouden. Vooral als u het regelmatig doet. En het levert veel op. Een beter uitzicht. Kozijnen die langer meegaan. En een veiliger huis. Kijk snel in de onderhoudskalender.

  • 19 feb 2020
  • 3 minuten
  • 0

Kijk eerst even goed

Goed kijken, daar begint het onderhoud van uw ramen en dakkapel mee. En een beetje poetsen. Haal het vuil van de ramen, het schilderwerk en de kozijnen. En kijk nog eens goed. Of u lekkages ziet. Waar u op moet letten, ziet u in de onderhoudskalender hieronder.

Onderhoudskalender van de ramen en dakkapellen

Laatste artikelen

Fiets in Amsterdam

Oplossingen bij delen en lenen van spullen

Lees meer
Voorgevel van een huis

Door deze tips slaan spinnen uw huis over

Lees meer

Houd het warm en veilig

Als u het allemaal goed bijhoudt, voorkomt u lekkages. En gaten in de kozijnen. U zit er warmpjes bij. En veilig. Ramen en dakkapellen die niet goed onderhouden zijn, slijten eerder. De sloten sluiten minder goed. Daardoor is het voor inbrekers makkelijker om binnen te komen.

Kans op schade is groter

Als u de ramen en dakkapellen niet goed onderhoudt, wordt de kans op schade groter. Het is nog maar de vraag of de verzekering van uw huis of uw spullen dat vergoedt. Kijk ook naar het onderhoud van het dak, de muren en de tuin. Hulp nodig bij klussen in en om huis? Schakel onze Klushulp in.