5 tips om schade te voorkomen

Aan uw huis en spullen

Hoe lekker die frisse lucht ook kan zijn, sluit uw ramen en deuren goed af. Zo voorkomt u dat een windvlaag grip krijgt op half openstaande ramen. En het glas misschien breekt. Ook komt er zo geen water binnen bij een flinke regenbui.
Zet uw losliggende spullen binnen of op een beschutte plek. Niet alleen kleine dingen zoals bloempotten. Maar ook uw tuinmeubilair. Lukt dat niet? Maak ze dan vast. Zorg dat niets door uw tuin kan waaien. Uw heerlijke ligstoel kan veel schade veroorzaken…
Loop voor de storm losbarst een rondje om uw huis. Controleer of alles goed vast zit. Denk aan schuttingen, dakpannen, zonnepanelen, zonneschermen en versieringen aan de muren. Zorg dat rolluiken, zonneschermen, parasols opgerold, ingeklapt of gesloten zijn. U heeft dan minder kans op stormschade.
Zitten ze niet verstopt door bladeren of een vogelnestje? Een storm kan samengaan met fikse regenbuien. Zo voorkomt u waterschade door de storm. Standaard bladvangers op uw regenpijpen helpt al een stuk!
Heeft u bomen in uw tuin? Snoei ze dan regelmatig. Zo blijven ze gezond. Maar snoeien beschermt uw bomen ook tegen stormschade. En onveilige situaties door loshangende takken. Staat er een boom op omvallen? Zorg dan dat de boom weggehaald wordt. De boom kan dan niet op uw huis of andere spullen vallen. Vlak voor een storm? Verwijder dan de overhangende takken.