Geiten in weiland

Mijn eigen plek in Frankrijk

Els werkte al 21 jaar bij een zorginstelling. Ze zorgde altijd voor anderen maar vond het tijd om het roer compleet om te gooien. Nu verhuurt ze een vakantiewoning in Frankrijk. En melkt ze haar eigen geiten.

Geldzaken 2 jun 2017 1 minuut

Eigen plek in Frankrijk

Het werk als zorgverlener in een instelling voor verstandelijk gehandicapten viel Els zwaar. Na 21 jaar was ze toe aan iets anders en stofte ze een oude droom af: een eigen plekje in Frankrijk. Een plekje om voor haar kippen en geiten te zorgen. En eieren en kaas te verkopen op de regionale markt.

Een dure droom

4 jaar geleden vertrok Els richting Frankijk. Het plan om te gaan was snel gemaakt. Maar na een beetje studie bleek wel dat ze haar plan moest bijstellen. “Ik was helemaal niet van plan om een bed & breakfast te starten. Ik wilde gewoon mijn eigen beestenboel in Frankrijk. Maar al snel bleek dat een te dure droom.” Het verhuren van een verbouwde schuur was voor Els de oplossing. “Zo heb ik in de zomermaanden extra inkomsten, kom je ook nog eens andere mensen tegen en maak je snel nieuwe vrienden.”
Huis in Frankrijk

Mijn Leven

Op Mijn Leven vindt u veel handige tips en rekenhulpen voor uw plannen voor morgen. Minder of meer werken? Die geweldige reis maken? Een huis kopen of huren? Plannen maken is fantastisch. Mijn Leven laat zien hoe u ervoor staat. En helpt vooruitkijken.